Νίσυρος – Εκλογές 2014

Πιτσιρίκο, είμαι στη Νίσυρο όπως κάθε χρόνο από το 2010. Τούτο το νησί με κέρδισε με το λιτό και δωρικό του στήσιμο. Παρθένο ακόμη απο “εξέλιξη”, όπως συνήθως μετονομάζουν τις επεμβάσεις καταστροφής περιβάλλοντος. Εδώ, μετά από πολλά χρόνια, έπιασα τον εαυτό μου, κολυμπώντας ένα απόγευμα στις Λιές, να μονολογώ πως ειναι ευλογημένος ο τόπος τούτος και εγώ ευγνώμων που με δέχτηκε.

Σκέφτηκα το χειμώνα, ένα απόγευμα πάλι, αλλά στη Γλυφάδα, μπουκωμένη από όλα, καλό θα ήτανε σαν μόνιμη κάτοικος της Νισύρου να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιωματα.

Πράγματι, έγινε από τον Νοέμβριο 2013. Δυστυχώς όμως, βρέθηκα προ εκπλήξεως! Ο φάκελός μου έμεινε στο συρτάρι του Δημάρχου, με απέρριψαν και μου στέρησαν το δικαίωμά μου του εκλέγειν.

Τωρα πάλι κολυμπώ στις Λιές αλλά δεν είναι ίδια!

Ν.

(Αγαπητή φίλη, δεν πρέπει να λέμε πολλά για την Νίσυρο γιατί θα πλακώσει κόσμος στο νησί και θα χαθεί η μαγεία. Θα έχουμε σύντομα πάλι εκλογές, οπότε θα λυθεί το πρόβλημα με τα εκλογικά σας δικαιώματα, και θα ψηφίσετε. Πάντως, μην ανησυχείτε, θα φηφίσω εγώ για εσάς έναν άνθρωπο από την Νίσυρο: τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Αφού δεν ψηφίζω στην Νίσυρο, θα ψηφίσω έναν Νισύριο για δήμαρχο της Αθήνας. Χαιρετισμούς σε όλους αλλά, ειδικά, στον Αντρίκο και την Δέσποινα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.