Για τον Αλέξη Τσίπρα

Του Διαμαντή Καραναστάση

Ακούω εδώ και κάμποσο καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ ότι δεν είχα κάνει ποτέ αυτό το συνειρμό. Μου φαίνεται βλακώδες -και καθόλου, μα καθόλου αφελές, απλώς βλακώδες- να συγκρίνεις ένα κόμμα που είχε μια έντονη δυναμική πριν από σαράντα χρόνια στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, με ένα άλλο κόμμα που απλώς έχει επίσης μια δυναμική, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2014. Ανόμοια πράγματα σε κάθε επίπεδο.

Μα ακόμα κι αν ο κάθε Αντιτσιπρικός** αρχίσει να αραδιάζει διάφορες κουταμάρες για τις υποτιθέμενες ομοιότητες, μια διαφορά είναι αυτή που καθιστά άκυρη, επικίνδυνη και ηλίθια τη σύγκριση.

Εν αντιθέσει με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας δεν μεγάλωσε στα πόδια των μεγαλύτερων ηγετών του κόσμου (με όλα όσα αυτό συνεπάγεται), ούτε ο μπαμπάς του ήταν ο διορισμένος από τον Τσόρτσιλ πρωθυπουργός της μετακατοχικής Ελλάδας.

Ο Τσίπρας είναι απλώς ένας νέος, δραστήριος άνθρωπος που με αυτή του τη δράση κατάφερε στα τριανταφεύγα του να ηγηθεί ενός κόμματος -ενός αριστερού κόμματος- και πριν τα σαράντα του πια, να διεκδικεί την ηγεσία της χώρας με αυτό το -αριστερό!!!-κόμμα, στην Ελλάδα.

Και το έχει καταφέρει αυτό μέσα σε συνεχή, καθημερινό πόλεμο από τα μέσα και όλους αυτούς που τα ελέγχουν. Δηλαδή από όλους αυτούς που τον φοβούνται. Τι φοβούνται; Πάντως, όχι κάτι που να αφορά στο δικό μας καλό, σίγουρα.

Μέσα σε όλα αυτά τα σκατά που ζούμε, αισθάνομαι πολύ περήφανος που ζω σε μια χώρα που ζυμώνεται αυτή η τεράστια ανατροπή με μπροστάρη και υποκινητή έναν λαϊκό άνθρωπο, γείτονά μου στην Κυψέλη. Που απλώς είναι αυτό και δεν τραβάει ζεμπεκιές για να το δείξει.

**Αντιτσιπρικός:
Ο τύπος που έχει εκλογικό δικαίωμα και υποθέτει ότι ο μόνος από τους διεκδικητές της εξουσίας που δεν έχει κάνει κακό στη χώρα -και από τους ελάχιστους πολιτικούς συνολικά με “λευκό μητρώο”, χωρίς να έχει καμία σύνδεση με τη διαπλοκή- εάν(!) βγει, θα κάνει τελικά κακό στη χώρα. Οπότε προτιμά να ψηφίσει αυτούς που του γαμάνε το σπίτι -και το κέρατο- για να τό’ χει σίγουρο.

Διαμαντής Καραναστάσης

(Αγαπητέ Διαμαντή, είναι προφανές πια πως το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας. Το πρόβλημα είναι πως μεγάλο κομμάτι των πολιτών δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Τώρα που νευρίασαν με τους απόγονους του Παπανδρέου, του Καραμανλή και των πολιτικών οικογενειών που αποθέωναν επί δεκαετίες, ψηφίζουν εφοπλιστές και νεοναζιστές. Θέλουν να είναι ραγιάδες. Θέλουν να είναι δούλοι. Θέλουν κάποιον “ισχυρό” να τους λέει τι να κάνουν. Αυτή είναι η επιθυμία τους. Εγώ σέβομαι την επιθυμία τους. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.