Επειδή πολλές φορές αναφέρεται το να βγούμε στους δρόμους…

Γεια σου Πιτσιρίκο. Ένα μεγάλο μπράβο αρχικά! Θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για την αποχή και την επανάσταση που συχνά ακούγεται πως πρέπει να κάνουμε… Επειδή πολλές φορές αναφέρεται το να βγούμε στους δρόμους… (Σχετικά λοιπόν για επανάσταση και αποχή)

Βγήκαμε στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένοι (σύμφωνα με την ταμπέλα που μας τοποθετήθηκε) το 2011 και συγκεκριμένα στους δρόμους της πλατείας Συντάγματος. Τότε, αν θυμάστε τα πράγματα, παρόλο που ήταν άσχημα, δεν ήταν τόσο “σοβαρά” άσχημα. Τότε φοβόμαστε για το μέλλον μας, για να μην ψηφιστούν τα μνημόνια και για να έρθει μία άλλη κυβέρνηση μιας και λίγους μήνες αργότερα έγιναν οι εκλογές. Στις αρχές μάλιστα, υπήρχε φιλικό κλίμα ακόμα και με τους μπάτσους. Φαντάσου…

Δεν λέω ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι Αγανακτισμένοι, καθώς δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν αν δεν γίνονταν αυτές οι διαδηλώσεις. Αυτό που ξέρω ωστόσο είναι πως τους ενοχλούσαμε. Τα κανάλια έκαναν την κλασική προπαγάνδα που κάνουν και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ θέλω να πω ότι ένας ακόμα λόγος να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τους ενοχλεί.

Είχε μία λογική όλο αυτό. Κυβέρνηση η οποία άλλα μας έταξε, άλλα έκανε, διορισμένος πρωθυπουργός, απολύσεις, σκληρά μέτρα λιτότητας, κλπ.

Όταν λοιπόν έγιναν οι εκλογές και βγάλαμε τους ίδιους κυβέρνηση (επί της ουσίας οι ίδιοι ήταν) και ξυπνάς ακούγοντας τη γειτόνισσα να φωνάζει, “Συγχαρητήρια για το Βενιζέλο”, τα πράγματα αλλάζουν.

Προσωπικά, θεωρώ πως από εκεί και πέρα, όχι μόνο δεν δικαιούσαι, αλλά είναι άδικο να διαδηλώνεις, να τρως ξύλο και δακρυγόνα από τους μπάτσους (δυνάμεις καταστολής) για να ρίξεις ή να αλλάξεις μία κυβέρνηση η οποία δημοκρατικά εξελέγη από τον λαό.

Το αν δεν έχει την πλειοψηφία λόγω αποχής δεν με ενδιαφέρει αφού πρώτα δεν ενδιαφέρει εκείνους που κυβερνούν. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένοι και τους ξέρεις. Όταν παίζεις με δικούς σου κανόνες, θα αποβληθείς από το παιχνίδι, δηλαδή θα χάσεις.

Ας ξεκινήσει λοιπόν η ανατροπή από την εύκολη και αναίμακτη οδό που δεν είναι άλλη από την κάλπη και μετά το συζητάμε για τους δρόμους… Ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Υ.Γ.: Ακούω όλο για δρόμους και επανάσταση από τύπους που το πιο επαναστατικό που έχουν κάνει είναι να πιουν το Freddo σκέτο χωρίς ζάχαρη.

Νικόλας Λαφαζάνος

(Αγαπητέ Νικόλα, σε μια πρώτη ανάγνωση, το μόνο που καταφέραμε με τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα τον Ιούνιο του 2011 -και μετά- ήταν να προκαλέσουμε την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, και να φέρουμε τον Παπαδήμο και μετά τον Σαμαρά. Βέβαια, αυτό μπορεί να μην ήταν και εντελώς αρνητικό, αφού …επισπεύσαμε τις εξελίξεις. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά θετικά από το κίνημα της πλατείας Συντάγματος που θα φανούν στο μέλλον. Η πραγματική ανατροπή θα έρθει στον δρόμο. Σύντομα; Μετά από χρόνια; Στον δρόμο θα είναι, δεν θα είναι από εκλογές που λειτουργούν εκτονωτικά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.