Θεσμοφοριάζουσες – Γιώργος Κιμούλης

Τους τελευταίους μήνες είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί έχω την χαρά και την τιμή να είμαι ένας από τους συνεργάτες του Γιώργου Κιμούλη στην διασκευή στις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε μετάφραση του Κ.Χ. Μύρη. Μάλλον, δεν είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος.

Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Αριστοφάνη. Ήταν και δική του επιθυμία να συνεργαστούμε. Το είχε δηλώσει.

Ο Αριστοφάνης είναι ο καλύτερος άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκα ποτέ. Είναι πολύ συνεργάσιμος. Κουβέντα δεν λέει.

Βέβαια, ο Αριστοφάνης πιτσιρικίζει -πάντα ήθελα να το γράψω αυτό- αλλά τον καταλαβαίνω.

Είναι μια υπέροχη εμπειρία να μπορείς να ζεις από μέσα πώς στήνεται μια θεατρική παράσταση. Και να έχεις βοηθήσει κι εσύ λίγο στο στήσιμο αυτής της παράστασης.

Εύχομαι σε όλους όσοι αγαπούν το θέατρο να μπορέσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία έστω μια φορά στη ζωή τους.

Αυτή η εμπειρία είναι καλύτερη και από την παράσταση.

Είναι ευτυχία να μπορείς να δεις τον Γιώργο Κιμούλη να σκηνοθετεί τους ηθοποιούς και να παίζει, τον Διονύση Τσακνή να διδάσκει τα τραγούδια, την Έλενα Γεροδήμου να χορογραφεί, και τον Δημήτρη Πιατά, την Φαίη Ξυλά, τον Θανάση Αλευρά και τους άλλους ηθοποιούς της παράστασης να “μπαίνουν” στους ρόλους.

Είναι ευτυχία να είσαι εκεί και να το βλέπεις.

Οι Θεσμοφοριάζουσες θα πάνε περιοδεία σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι δυο πρώτες παραστάσεις είναι στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα (23 Ιουνίου) και στο Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου (25 Ιουνίου), ενώ η τελευταία παράσταση θα είναι στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Οι συνελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης, διασκευή – δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Κιμούλης – Πιτσιρίκος, σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης, σκηνικά – κουστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, μουσική: Διονύσης Τσακνής, video: Κώστας Κιμούλης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης – Τόνια Ντούσκα, παραγωγή: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Φαίη Ξυλά, Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Ραφαήλος, Χάρης Χιώτης. Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσάβα.

H παραγωγή της παράστασης είναι του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ.

(Ο Γιώργος Κιμούλης -τον οποίο δεν γνώριζα προσωπικά πριν συνεργαστούμε- είναι ο αγαπημένος ηθοποιός της μητέρας μου. Φυσικά, πήγαμε μαζί στο θέατρο και της τον γνώρισα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τώρα έχω δικαιωθεί στα μάτια της μητέρας μου. Για πάντα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.