Κάνε κι εσύ ένα κόμμα (ή αλλιώς “Αν έχεις φράγκα διάβαινε”)

Γεια χαρά Πιτσιρίκο,

Σου γράφω για ένα θέμα που κανείς δεν ακουμπάει και ακόμα περισσότερο δεν γνωρίζει. Ας κάνουμε μια «υπόθεση εργασίας». Ξεκινάς εσύ, εγώ και καμπόσοι άλλοι, με «πίστη» στους δημοκρατικούς θεσμούς να κάνουμε ένα κόμμα (κώμα), φορέας πες το όπως θες και να κατέβουμε στις ευρωεκλογές. Μιας και καλά είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και θέλουμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές για όλους.

Αρχικά πρέπει να κανονίσει ο κάθε υποψήφιος να βρει από 150 ευρώ παράβολο (αν είσαι μπρούκλης και θες 42 υποψηφίους δηλαδή το maximum) ξεκινάς με ένα budget καλημέρας 6.300 ευρώ. Κάνεις την απαραίτητη γραφειοκρατία (δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις, καταστατικά), χωρίς ο Άρειος Πάγος ή το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει την όποια τυποποίηση πέρα από το να σε παραπέμπει στον εκλογικό νόμο.

Αν τώρα το παίξεις καλός, πάρε και ένα δικηγόρο που δεν θα θέλει και το κάτι τις του; Ας ανέβουμε λοιπόν μαζί με κάτι παράβολα στα 8000 ευρώ.

Και τώρα είναι το καλό …χεχε. Το χαρτί στο εκλογικό σύστημα της Μπαμπανίας παρέχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (μήνες πριν ειδικοί δημόσιοι ξυλοκόποι κόβουν, κάνουν πολτό και φτιάχνουν χαρτί στα υπόγεια της Κλαυθμώνος σαν του ΟύμπαΛούμπα) αλλά την εκτύπωση όπως και την διανομή σε όλες τις περιφέρειες (και ξανά αν είσαι μπρούκλης και στο εξωτερικό) την απωμίζόμαστε εμείς.

Δηλαδή, για να δούμε νούμερα, μιλάμε για 56 περιφέρειες με εγγεγραμένους ψηφοφόρους (χωρίς να είναι και πολύ σίγουρο το υπουργείο) λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια. Εκτύπωση λοιπόν ψηφοδελτίων, όπως και η μεταφορά-διανομή τους, θα μας πάει μόνο 40.000 ευρώ. Ανεβήκαμε λοιπόν στο ποσό των 48.000 ευρώ.

Επειδή είμαστε στην εποχή της νέας τεχνολογίας και το παίζουμε και alternatives θα παίξουμε μόνο facebook/twitter και κάνα viral videaki με εσένα να το κάνεις με την κατσικούλα λέγοντας κάτι έξυπνο (το μόνο τσάμπα μέχρι τώρα) αλλά το καλό facebook θα σου ζητήσει κάνα 2-3 χιλιαρικάκια για να δουν οι διάφοροι την φάτσα σου που ο τριτοξάδερφός σου έφτιαξε στο GIMP (είπαμε opensource και alternative). Ανεβήκαμε στα 51.000 ευρώ.

Τα τσιγάρα, οι μπάφοι (για ενίσχυση ηθικού και δημιουργικότητας), τα εσπρεσάκια και κάνα φράγκο για λίγο σπρώξιμο από κάνα δημοσιογράφο (φίλοι-φίλοι αλλά το τσάμπα πέθανε), δώσε και κάνα 5-6 χιλιαρικάκι ακόμα να είσαι μέσα. Ανεβήκαμε στα 56.000 ευρώ.

Η «δημοκρατία» λοιπόν έχει ελάχιστο κόστος και είναι περίπου 56.000 ευρώ.

Αν σου περισσεύουν, ή φτιάχνουμε κόμμα και κατεβαίνουμε εκλογές ή μας παραχωρεί καμμιά γιαγιά κάνα όμορφο κτήμα και φτιάχνουμε μια καινούρια ζωή για εμάς και τους ψηφοφόρους μας.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πω τι μπορεί να αλλάξει, μιας και όπως έχεις πει πολλές φορές και συμφωνώ απόλυτα, η αλλαγή είναι προσωπικό θέμα.

Λέω να πάρουμε καμμία τσάπα αν θέλουμε να οργώσουμε τα όνειρά μας.

Φιλικά,
ALx

Υ.Γ. Αν σου είναι εύκολο και το ανεβάσεις πουθενά απλά βάλε ALx ως υπογραφή. Την αγάπη μου.
Υ.Γ.2 Τα στοιχεία και νούμερα είναι αληθινά από μία καλή μου φίλη που περνάει αρκετές δύσκολες ώρες.

(Αγαπητέ φίλε, τα κόμματα είναι περιττά. Καμία πραγματική αλλαγή δεν ήρθε από τις εκλογές. Όταν θα έλθει η ώρα, δεν θα μετρούν ούτε τα κόμματα, ούτε οι εκλογές, ούτε τα χρήματα. Οπότε, να μην κάνουμε κόμμα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, με πάνω από ένα εκατομμύριο page views κάθε μήνα, με 60 χιλιάδες followers στο Twitter και σχεδόν 44 χιλιάδες στο Facebook, εγώ προσωπικά αισθάνομαι σαν να έχω εκλεγεί ήδη. Και χωρίς μεσάζοντες, διαφημιστές, χρήματα και τηλεοράσεις. Απευθείας από τους πολίτες. Αμεσοδημοκρατικά. Παίρνω λοιπόν την τσάπα μου -όπως κάνω κάθε χρόνο- και σκάβω τη γη. Να είστε καλά κι εσείς και η φίλη σας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.