Χανς ο αδελφοποιτός μου

Καληνύχτα-Καληνύχτα σε σένα μίζερε, μηδενιστή, είρωνα, σαρκαστικέ πεσιμιστή, αναρχικέ Πιτσιρίκο.

Καληνύχτα-Καληνύχτα και στους ιδίου φυράματος με σένα ένα εκατομμύριο και βάλε, αναγνώστες σου. Καληνύχτα-Καληνύχτα στους αναρχοτσογλαναραίους Συριζαίους, στους απολιθωμένους Κουκουέδες, στους ψεκασμένους Ανεξάρτητους Έλληνες, στους δραχμολάγνους ΕΠΑΜΙΤΕΣ και γενικά σε όσους δεν πιστεύουν ότι οι Γερμανοί όχι μόνον είναι φίλοι μας, αλλά και κάτι παραπάνω: Αδέλφια μας.

Και Καλημέρα-Καλημέρα στην καινούργια μέρα ελπίδας που ξημερώνει για την Πατρίδα και για μας τους τολμηρούς που θα βουτήξουμε στο ορμητικό Ποτάμι του Σταύρου στις Ευρωεκλογές, με την ψυχή μας καθαρή και σαν έτοιμη από καιρό να δεχτεί το καινούργιο, το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο. Μ΄ακούς;

Κατηγορείς και λοιδωρείς, ολίγιστε, τον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ότι τάχα μου δεν έχει καθαρές θέσεις και προτάσεις για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Σου τρίβω στα μούτρα σου μεμψίμοιρε εμπαθή Πιτσιρίκο, την πιο ρηξικέλευθη, την πιο μεγαλοφυή στη σύλληψή της, την πιο γενναία, την πιο εθνικά υπερήφανη αλλά ταυτόχρονα και πιο αποτελεσματική πρόταση που έχει διατυπωθεί ποτέ από συστάσεως Ελληνικού Κράτους.

Μια πρόταση επαναστατική ανάμεσα σε άλλες παρόμοιου ύφους, ήθους και έμπνευσης διατυπωμένη, όχι από κανένα άσχετο ημιμαθή σαν του λόγου σου αλλά από κοτζάμ καθηγητή Πανεπιστημίου,τον αξιότιμο κύριο Στ.Τσακυράκη καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχους και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο metarithmish.gr και με τίτλο ” Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς”:

«Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την… ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου»

.

Λοιπόν Πιτσιρίκο, πέρα απ την πλάκα, θέλω να πω χωρίς κανένα σεβασμό και καμιά εκτίμηση στο πρόσωπό του αλλά με φρίκη για την ιδιότητά του ως Ανώτατου Εκπαιδευτικού και αηδία για τη χαμέρπειά του, στον εν λόγω κύριο ότι τη δική του οικογένεια μπορεί να την αδελφοποιήσει, παραχωρήσει, ενοικιάσει, πουλήσει, χαρίσει ή ό,τι διάολο θέλει σε όποιον Φριτς Κλάϊν, Γιόχαν Μίλλερ, Χανς Χόφμαν,γουστάρει, αλλά τη δική μου οικογένεια να την αφήσει ήσυχη και να μην την περιλαμβάνει στις αρρωστημένης έμπνευσης και κατάπτυστες για ελεύθερους ανθρώπους προτάσεις του.

Γιατί εκτός από τους προφανείς για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο λόγους, υπάρχει κι άλλος ένας, εξ ίσου σοβαρός: Το αίμα είναι ακόμα νωπό. Και δεν μιλάω μόνο για το παλιό που παραμένει αδικαίωτο, αλλά και για το τωρινό, το φρέσκο. Αυτό που χύνει κάθε μέρα ο ρημαγμένος Ελληνικός λαός εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής των Γερμανών “φίλων μας” σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τους εδώ θαυμαστές και υποτακτικούς τους.

Δημήτρης

(Αγαπητέ Δημήτρη, είσαι λαϊκιστής και μίζερος, και σίγουρα είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που επί χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Εμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι φίλος μου. Μπορεί ο Σταύρος να μην μπορεί να βάλει δυο λέξεις στη σειρά -μάλλον του έμεινε κουσούρι από την πολλή παρέα με τον Κώστα Σημίτη- αλλά είναι φίλος μου. Αυτόν τον καθηγητή δεν τον ήξερα αλλά βλέπω πως τον σπρώχνουν όλοι οι πρώην ΔΗΜΑΡ που τώρα είναι με το Ποτάμι. Αυτόν θα ψηφίσω. Να τον ψηφίσεις κι εσύ. Να τον στείλουμε στην Ευρωβουλή, να γλιτώσουν οι φοιτητές του. Τώρα, για τον “ρημαγμένο ελληνικό λαό” θα σου έλεγα κάτι -λες και άλλοι ψηφίζουν τόσα χρόνια κι όχι ο “ρημαγμένος ελληνικός λαός”- αλλά δεν θέλω να σε στενοχωρήσω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.