Πιάσαμε πάτο

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, μετά την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει στον …πάγο την πριν από μόλις δύο εβδομάδες απόφασή του για την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, θυμήθηκα μια φράση που είχα διαβάσει σε κάποιο παλιότερο άρθρο σου και μου είχε προξενήσει βαθιά εντύπωση “Πρώτα χρεoκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα” και την έβαλα στον γκούγκλη μαζί με το “Πιτσιρίκος” για να βρω τo συγκεκριμένο post.

Έμεινα έκπληκτη από την πληθώρα των άρθρων σου, μερικά γραμμένα μάλιστα προ τετραετίας , στην αρχή της κρίσης, στα οποία επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση, μια φράση-κλειδί, όπως αποδεικνύεται τελικά από την εξέλιξη των γεγονότων και τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι σ΄αυτά.

Ενα κλειδί που μου ξεκλειδώνει τις απαντήσεις στις όποιες απορίες μου είχαν απομείνει, στους ενδοιασμούς μου,τις αμφιταλαντεύσεις μου και τις αμφιβολίες μου για το πώς φτάσαμε τελικά σ΄αυτό το σημερινό χάλι της βαθιάς παρακμής.

Αυτή η τραγική διαπίστωση μπορεί να με λυπεί βαθύτατα απ’ τη μια, αλλά, απ΄την άλλη. με κάποιο τρόπο με λυτρώνει.

Γιατί καταλαβαίνω ότι τώρα, εδώ, σ΄αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, πιάσαμε οριστικά πάτο.

Και μπορεί εκεί κάτω, φίλε Πιτσιρίκο, να μείνουμε ακόμα για αρκετά χρόνια, αλλά είμαι σίγουρη πως θα ‘ρθει η στιγμή που θα θελήσουμε να σηκωθούμε απ τον πνιγηρό πάτο και ν’ ανεβούμε λίγο ψηλότερα. Για ν΄αναπνεύσουμε….

Φιλικά

Κατερίνα

(Αγαπητή Κατερίνα, έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια από την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη. Αυτό που ζούμε έκτοτε είναι χαμένος χρόνος. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο στην χώρα μας, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε πιάσει πάτο. Ο πάτος θα είναι μια εθνική καταστροφή. Για την οποία, αν οι Έλληνες θελήσουν να αναζητήσουν τους υπαίτιους, θα πρέπει να ξεκινήσουν από τον καθρέφτη τους. Σταμάτησα να γράφω για την Δικαιοσύνη, γιατί, από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν μετά την χρεοκοπία, αντιλήφθηκα πως η Δικαιοσύνη δεν είναι αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών. Θα γίνει, όμως, κύριο αίτημα. Αναγκαστικά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.