Το γκαριζόμετρο

Κυρ Πιτσιρίκο μ’, γειά σου. Είμαι η Τασούλα η Γκαβογιώργαινα που σε είχα γράψει και παλιότερα και με ‘κανες τη χάρη να δημοσιεύσεις το γράμμα μ’ που ‘χε τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Δάνη, με θ’μάσαι; Με είχες απαντήσει τότες που σε ‘γραψα για την αδικία που κάνανε στο συμπατριώτη μ’ το Δάνη τον Τζαμτζή ούλοι οι παλιοχαμουτζήδες οι Αθηναίοι και τα παλιοζαγάρια οι δημοσιογράφ’, να μη γκρινιάζω επειδής θα πάεναμαν στη Βραζιλία με την Εθνική στο Μουντιάλ.

Και τι καταλάβαμαν κυρ Πιτσιρίκο μ΄που πήγαμαν; Με το καλημέρα προψές πήραμαν τα τρία από την Κολομβία.

Τέσσερα από το ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στις Ευρωεκλογές -για να με κορδώνεται και να με τσιγκλάει κείνη η παλιοΕρασμία η Συριζαία-, τρία από την Κολομβία η Εθνική στο Μαρακανά και το χειρότερο, ο Δάνης ο θ’κος μας άνθρωπος που δωσε τόσους αγώνες για το κόμμα μαντρίζοντας στη στάνη ούλους τους ψηφοφόρους της περιοχής, το τρίτο το μακρύτερο στον ανασχηματισμό.

Ούτε Υφυπουργό δεν τον έκαν’ ο Σαμαράς, που καλός είν’ και δαύτος, απο κει που ήτανε παλιά οχτρός με τον Βενιζέλο, με έγινε τώρα κώλος και βρακί μαζί του και τον άφηκε ν΄ αφηνιάσει και να βάλει ούλο το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

Μη μου ρωτήσεις , ποιος είν’ ο κώλος και ποιος το βρακί γιατί εδώ δεν ξέρουνε πια οι ίδιοι, εγώ μια αγράμματη γυναίκα θα ξέρω να σε απαντήσω;

Το μόνο που ξέρω είναι ότι μετά τον ανασχηματισμό σαν Νεοδημοκράτισσα ισθάνουμ’ μια στένεψη,μια στενοχώρια, κάτ΄σαν κωλοκόψιμο μετα συγχωρήσεως.

Το λοιπόν,είναι να μην πικραθώ και να μη φουρκιστώ μ΄ούλα τούτα τα κακά που μ’ ήβρανε,το ένα πίσου απ΄τ΄αλλο κυρ Πιτσιρίκο μ’;

Βέβαια, μπορεί τον Δάνη μας να τον φάγανε τα κυκλώματα των βουλευτάδων και των δημοσιογράφων της Αθήνας αλλά και κείνος έκανε λάθη.

Εγώ τα είχα δεί και του ‘χα καταλάβει πώς παιζόντανε το παιχνίδ’, γι’ αυτό και τον έλεγα κάθε φορά που ‘ρχόντανε στο χωριό: “Δάνη μ’ δεν πας καλά, σα να με φαίνεται ότι μαλάκωσες, δεν φωνάζεις πια στα κανάλια, όπως φώναζες τότε με τς φόρους στις στάνες κι στο θέμα με το γάλα.

Αυτά τα παλιοζαγάρια οι δημοσιογράφοι έχουνε ένα εργαλείο, το γκαριζόμετρο και βαθμολογάν τσ’ βουλευτάδες. Όποιονα γκαρίζει πιο δυνατά και σκεπάζει με το γκάρισμά του τη φωνή του αντίπαλου, τονε βάνουνε καλό βαθμό και τονε φωνάζουνε κάθε μέρα στα κανάλια.

Να γκαρίζεις πιο δυνατά και συ Δάνη μ’ να το σπάς το γκαριζόμετρο για να κάν’ς καλή εντύπωσ΄στο Σαμαρά ότι σκίζεσαι για το κόμμα”. Γέλαγε και μ΄έλεε” Σώπα θειά, ξέρω εγώ τι κάνω”. Θειάφι και ξερολιθιά που ξερε τι τον γινότανε!

Δεν μου άκουσε κι άφηκε τον Ντινόπουλο, τον Γιακουμάτο και την Βούλτεψη να γκαρίζουν πιο δυνατά και να τονε ξεπεράσουνε στο γκαριζόμετρο. Και νάτους σήμερα στην Κυβέρνηση και τς τρεις κι ο αγωνιστής, ο ήρωας μας ο Δάνης στην απόξω πάλι, να παλεύει να ζήσ’ σα φτωχοβουλευτής με τα παξιμαδούδια που φτιάνει απ το σκατό τ’.

Στον καφενέ του χωριού, όμως, οι άντρες λέν πως ο κυρ Δάνης δεν έγιν’ Υπουργός επειδής είχε τραπεζώσει το Φλεβάρη τον Κωστάκη τον Καραμανλή με αγριογούρουνο και λαγούς πο΄χε βαρέσει στο κυνήγι κι ότι ο Σαμαράς που δε χωνεύει τον Καραμανλή, θύμωσε και τον έβαλε στη μαύρη λίστα.

Παράξενο με φαίνεται εμένα πάντως αυτό. Γιατί να μη χωνεύει ο Σαμαράς τον Κωστάκη, τέτοιο καλό παιδούδ’ που στόμα έχει μόνο για να τρώει και μιλιά δεν έχει;

Τέλος πάντων, επειδής όπως λέει κι ο Γιώργης ο άντρας μου η μπάλα και η πολιτική είναι μεγάλες π@@τάνες και δε βρίσκει κανείς άκρη, εγώ που μαι και στιχουργός , αν θ’μάσαι, εφκιαξα για συμπαράστασ’ ένα ποιηματάκι για τον δύστυχο τον Δάνη τον συμπατριώτη μ’ και την άλλη βολά που θάρτει στου χωριό θα τον ματαπώ για το γκαριζόμετρο μπας και καταλάβ’ ο μπουνταλάς πως παίζετ’ το παιχνίδ’ στην Τηλεόραση, για να γίνει κάποια μέρα Υπουργός.

Σε φάγαν τα κυκλώματα Δάνη μου της Αθήνας
ή οι λαγοί που φίλεψες το Βούδα της Ραφήνας;
Δάνη μ’ στο γκαριζόμετρο σε πέρασε ο Τζέρυ
κι εσύ πάλι μ’ απόμεινες με το …λαγό στο χέρι.

Άιντε τώρα σε χαιρετάω κυρ Πιτσιρίκο μ’

Τασούλα

(Αγαπητή Τασούλα μ’, είναι τυχερός ο Δάνης σου που δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Τον προστάτευσε τον Δάνη ο Σαμαράς. Αν κόψει και τις τηλεοράσεις -και δεν πολυφαίνεται-, μπορεί να την γλιτώσει ο Δάνης. Γιατί τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης δεν τους βλέπω και πολύ καλά. Να είσαι καλά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.