Αφιερωμένο εξαιρετικά

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, ξεκίνησα να σου γράψω για τον εντιμότατο Εθνοπατέρα, γνωστό και ως “γυρολόγο της πολιτικής” κ. Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή την άρνησή του να υπογράψει για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ξαφνικά, μου έκανε κλικ (μου χει ο μείνει ο όρος από την εποχή που, χωρίς να είμαι λαμόγιο, μόνο ένας απλός μαλάκας Νεοέλληνας ήμουν, διάβαζα το ΚΛΙΚ του Κωστόπουλου κι άκουγα τον Ψαριανό στο ραδιόφωνο να “τα χώνει” στο σύστημα) και σκέφτηκα: “Δεν ρίχνω μια ματιά στα παλιότερα posts του Πιτσιρίκου μήπως έχει ήδη γράψει γι αυτόν τον “ντεμέκ επαναστάτη με τη λιγουριά στο μάτι, ήθους λίαν αμφιβόλου και αριστερό του κώλου”;

Και ναι! Το βρήκα γραμμένο ήδη από τις 6 Ιουνίου του ’12 με τον τίτλο “Χρήσιμος”, όπου αναλύεις με εξαιρετική ακρίβεια την “περίπτωση Γρηγόρης”.

Γι’ αυτό σε γουστάρω ρε Πιτσιρίκο, γιατί τους έχεις πάρει πρέφα όλους τι καπνό φουμάρουν πολύ πριν ξεδιπλώσουν στο πλατύ κοινό όλες τις πτυχές του κωλοχαρακτήρα τους, όλο το ταλέντο τους στις κυβιστήσεις, όλη τη λαγνεία τους για το χρήμα, την δόξα και την εξουσία, και ολόκληρο το βάθος του ερεβώδους αμοραλισμού τους.

Οπότε τι να πω εγώ πια; Το μόνο που μου μένει είναι να αφιερώσω εξαιρετικά σε μένα και την τότε χαζογκόμενά μου και νυν γυναίκα μου, που ακούγαμε μανιωδώς Ψαριανό στο ραδιόφωνο, τους παρακάτω στίχους που θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί σήμερα από το “σύντροφο” Γρηγόρη και να έχουν γίνει τραγούδι, Ωδή για τη μαλακία που μας δέρνει να ψηφίζουμε τύπους σαν τον Ψαριανό. Ο Τζιμάκος βέβαια τώρα, μάλλον θα αρνιόταν να το τραγουδήσει.

Και μαζί με την αφιέρωση, μια μούντζα στα μούτρα μας για την ευπιστία μας και την αφέλειά μας (όπως λέγεται η μαλακία επί το επιεικέστερον).

Στον Θανάση

Λάβρος στο ραδιόφωνο
πίσω απ΄το μικρόφωνο
“τα ‘χωνα” στην εξουσία
και γαμούσα τα Υπουργεία

“Μαγκιά, κλανιά κι απόστημα”
και άλλα τέτοια νόστιμα
Κράξιμο, βρισιές κι ατάκες
να γουστάρουν οι μαλάκες

Ψήφιζες ή έκλανες;
στη Βουλή σαν μ΄έστελνες
αυτό που ‘γραφα να κάνω,
στα έδρανα κι εγώ να κλάνω

Σύντροφε σε γάμησα
αφού σαν πουκάμισα
θέσεις, κόμματα αλλάζω
Το συμφέρον μου κοιτάζω

Καύλα το βουλευτιλίκι
μούρη, μάσα κι αραλίκι
εκλογές ποτέ μη γίνουν
“Βρέχει, λέω,δε με φτύνουν”

Σε θαυμάζω ρε Θανάση
και με σένα τα ‘χω χάσει
Δεν κουράστηκες Θανάση
μπρούμυτα στην ίδια στάση;

Καλό βράδυ

Θανάσης

(Αγαπητέ Θανάση, ο Ψαριανός με άφηνε πάντα παγερά αδιάφορο. Μια φίλη μου, όμως, τον θαύμαζε πάρα πολύ. Μέχρι που τον ψήφισε κιόλας. Εντάξει, δεν τον ψηφίζει πια. Ούτε ΔΗΜΑΡ ψηφίζει πια. Πολλοί φίλοι μου είχαν ψηφίσει ΔΗΜΑΡ. Με είχε προβληματίσει αυτό. Πάντως, όταν έγραψα το “Χρήσιμος”, είχα φάει πολύ βρισίδι από τους δημαρίτες δημοσιογράφους και κολλητούς της εκάστοτε εξουσίας. Τώρα οι δημαρίτες -μαζί με τον Ψαριανό- την κάνουν για Ποτάμι ή ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει μάσα από δω και πέρα, οπότε θα γίνουμε πάλι σύντροφοι και θα συνεχίσουν αυτοί να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Ελπίζω τύποι σαν τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο να μην μείνουν εκτός Βουλής, γιατί είναι πολύ χρήσιμοι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.