Μας έκλεψαν τις λέξεις

Γεια σου πιτσιρίκο. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σε συγχαρώ και να σε διαολοστείλω για τις ατελείωτες διακοπές σου. Γιατί καλή η ανωτερότητα αλλά, αν δεν ζηλεύεις έστω και λίγο κάποιον που κάνει τουλάχιστον 3 μήνες διακοπές, πρέπει να έχεις χαζέψει τελείως. Και αν δεν τον συγχαρείς έχεις γίνει τελείως μαλάκας.

Μιας και είπα “χαζέψει”, ας μπω στο θέμα μου.

Πάντα μου έκανε εντύπωση η βλακεία αυτών που πίστευαν ότι μας ψεκάζουν για να γινόμαστε χαζοί.

Δηλαδή παραδέχονταν ότι είναι χαζοί αλλά από την άλλη πίστευαν ότι είναι από τους έξυπνους χαζούς που αποκαλύπτουν τη συνωμοσία. Μέχρι που τα τελευταία χρόνια νιώθω και εγώ συχνά χαζός όταν προσπαθώ να επικοινωνήσω με άλλους.

Εκτός από το ισχυρό ενδεχόμενο να φταίει η παραπάνω από κοινωνική κατανάλωση αλκοόλ, υποψιάζομαι κάτι ακόμα:

Τα τελευταία χρόνια οι λέξεις, που χρησιμοποιούνται και νοητικά για την αποτύπωση μιας ιδέας , χρησιμοποιούνται με άλλο νόημα: Ευέλικτες μορφές εργασίας, ανταποδοτικές συντάξεις , σύγχρονες προκλήσεις, εισφορά αλληλεγγύης, νόμπελ ειρήνης, συνδικαλισμός, ακτιβισμός, σύνταγμα, δημοκρατία , χούντα, ένα μπάχαλο όλα.

Συχνά νομίζω, έτσι όπως έγιναν οι λέξεις, άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε.

Και αυτός ήταν ο ψεκασμός που έγινε, πηδώντας τη γλώσσα ενός λαού τον καθιστάς νοητικά ανάπηρο.

Συγγνώμη για την έλλειψη τονισμού αλλά γράφω από το κινητό.

Καλές παραλίες λοιπόν. Σκατοδουλειά άλλα κάποιος πρέπει να την κάνει.

(Αγαπητέ φίλε, όλοι μπορούν να κάνουν διακοπές και μπάνια. Αρκεί να έχουν φίλους και να είναι λιτοί. Για να σας παρηγορήσω, πριν το ανακαλύψω αυτό, δούλευα είκοσι χρόνια, όλο τον χρόνο, κάθε μέρα, πολλές φορές πάνω από 12-13 ώρες, και τέσσερα καλοκαίρια σερί δεν έβαλα ούτε το πόδι μου στην θάλασσα που λατρεύω. Ήταν τότε που όλοι έκαναν διακοπές και χτυπιόντουσαν μέρα μεσημέρι στα μπιτσόμπαρα με σκυλάδικα. Είναι και θέμα επιλογών, όμως: αντί να κάνω καριέρα και να βγάζω φράγκα στα ΜΜΕ, προτιμώ την ξυποληταρία. Σε ό,τι αφορά τις λέξεις, το είχε πει πολύ ωραία ένας κύριος στην πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο του ’11: “Μας έκλεψαν τις λέξεις. Κάποτε η ‘Ελλάς’ ήταν η πατρίδα μας. Τώρα είναι η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.). Λαός ήμασταν όλοι οι Έλληνες. Τώρα λαός είναι το ΛΑΟΣ». Ε, αφού μας έκλεψαν τις λέξεις, μας έκλεψαν και τις σκέψεις. Μην κοιτάτε που γράφω· δεν μιλάω σχεδόν καθόλου πια. Τόνους έβαλα εγώ. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.