Μόνο αγάπη

Επειδή έλαβα αρκετά μέιλ με “πληροφορίες” για την περιπέτεια που έχει με την Αστυνομία η κόρη γνωστού δημοσιογράφου εξαιτίας των ναρκωτικών, θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις:

Όσο κι αν αντιπαθείς έναν άνθρωπο, δεν θεωρώ τίμιο να τον χτυπάς επειδή το ενήλικο παιδί του έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Χτύπα τον για τις απόψεις του, όχι για την περιπέτεια του παιδιού του.

Ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουμε κάποιον δικό μας, κάποιον φίλο μας, που έπεσε στα ναρκωτικά, απεξαρτήθηκε, δεν απεξαρτήθηκε ή προσπαθεί να απεξαρτηθεί, ενώ πολλοί από εμάς έχουμε χάσει κάποιον δικό μας άνθρωπο από ναρκωτικά.

Και σίγουρα όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει πρόβλημα αλκοολισμού -αυτή την μάστιγα για την οποία δεν μιλάει σχεδόν κανείς- και παλεύει τώρα με τα θηρία.

Τα ναρκωτικά θερίζουν και δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στους δικούς μας ανθρώπους και τους “άλλους”.

Τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Σαν κοινωνία.

Προσωπικά, δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο για τα πάθη του -που τα πληρώνει ο ίδιος με την υγεία του ή και με την ζωή του-, ούτε να επιτεθώ στους γονείς του την ώρα που αυτοί και το παιδί τους δοκιμάζονται.

Η λογική ότι υπάρχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ή και άλλων κομμάτων, που επιτίθενται στους πολιτικούς τους αντιπάλους μέσα στη Βουλή -κατηγορώντας τους πως τα παιδιά τους είναι ή ήταν χρήστες ναρκωτικών, οπότε όλοι πρέπει να κάνουμε το ίδιο- είναι φασιστική και απάνθρωπη.

Υπάρχουν κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί με επιστημονικές, ενδιαφέρουσες και ανθρώπινες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Ας τους ακούσουμε επιτέλους.

Κι ας μην αφήσουμε το μίσος να μας κυριεύσει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.