Οι τράπεζες θα νοικιάζουν τα σπίτια στους δανειολήπτες

Σύμφωνα με ρυθμίσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια κατοικίας θα πληρώνουν ενοίκιο, αντί για δόση, στις τράπεζες. Οι τράπεζες θα μπορούν να αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων και να τα νοικιάζουν στους δανειολήπτες.

Βρίσκω πολύ δίκαιο, προοδευτικό και αισιόδοξο πως οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες θα κατάσχουν τα σπίτια των δανειοληπτών και, στη συνέχεια, θα τους τα νοικιάζουν.

Από το 2008 ως το 2013, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δώσει στους τραπεζίτες -σε ρευστό, κρατικές εγγυήσεις κλπ- κεφάλαια ύψους 211,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί να μην έχω πάρει δάνειο για να αγοράσω σπίτι, ούτε να έχω δικό μου σπίτι -και να μην θέλω να αποκτήσω αν και πιστεύω πως κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει ένα σπίτι που να του ανήκει όσο ζει και να μην μεταβιβάζεται- αλλά, με αφορμή την είδηση πως οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα νοικιάζουν στους δανειολήπτες τα σπίτια τους, θέλω κι εγώ να κάνω μια πρόταση:

Να αποκτήσουμε εμείς την κυριότητα των τραπεζών και να τις νοικιάζουμε στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, τα καταστήματα που πτωχεύουν κλείνουν.

Εκτός από τις τράπεζες.

Και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.