Ρεφορμισμός!

Γεια σου φίλε πιτσιρίκο! Πήρα το θάρρος επιτέλους να σου γράψω από τον φίλο που έγραψε το άρθρο “μπορούμε”. Θα σου μιλήσω λοιπόν για τον ρεφορμισμό μέσα από την ιστορία ενός “φίλου” μου.

Στον φίλο μου αυτόν, έχοντας ήδη περάσει την προσωπική του οικονομική κρίση και πριν μπει σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης(όχι σαν αυτούς της Ελλάδας), είχε δημιουργηθεί ήδη μία δεύτερη προσωπικότητα αμφισβήτησης, η οποία καθημερινά ερχόταν σε σύγκρουση με την μέχρι τότε.

Όταν ήταν λοιπόν ακόμα ένα αθώο “παιδάκι” κοντά 25 ετών, δεν μπορούσε το μικρό του το μυαλό να πιστέψει ότι όλοι όσοι έχουν κάποια μορφή εξουσίας και παίρνουν αποφάσεις για τον τόπο είναι τόσο αδίστακτοι υποκριτές και κάποιες φορές (1 σε βουλευτικές) υπέκυψε στην ορθολογική για τότε απόφαση να ψηφίσει το “στο όνομα αριστερό” κόμμα που έχει κυβερνήσει τα τελευταία 40 χρόνια!

Ώσπου ήρθε ο ΓΑΠ και σκότωσε την παλιά προσωπικότητά του. Την εξολόθρευσε.

Κάπως έτσι λοιπόν πέθανε ο ρεφορμιστής μέσα του και έμεινε μόνο η επαναστατικής φύσεως προσωπικότητα.

Και φτάνουμε επιτέλους στο συμπέρασμα του συνειρμού μου.

Και εγώ όπως και οι περισσότεροι -φαντάζομαι- αναρωτιόμαστε τι περιμένουν οι απολιτίκ-απέχοντες από την εκλογική διαδικασία και επιεικώς κοιμούνται.

Καιρό σκέφτομαι το γιατί!μα είναι τόσο προφανές τελικά! Γιατί τους χρειάζεται ο καπιταλισμός-κεφάλαιο-λόμπυ Εβραίων ή όπως το αποκαλεί ο καθένας.

Γι’ αυτό άλλωστε, μέσα από διαδικασία χρόνων/δεκαετιών, τους εκκολάπτει (π.χ.απαξιώνοντας κάθε μορφή αγώνα) και κάθε τόσο (χιλιοστή κρίση) τα φράγκα ολοκληρώνουν τον κύκλο και επιστρέφουν σε αυτούς από τους οποίους προήλθαν(εδώ γελάμε) και ξανά από την αρχή έχοντας όμως ολοκληρώσει την πλύση εγκεφάλου σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου που αρνείται να επαναστατήσει.

Έτσι λοιπόν η πραγματική δοκιμασία όσων θέλουν να αυτοαποκαλούνται αριστεροί θα ξεκινήσει, όταν αναπόφευκτα έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας είτε με έναν ευρύτερο αριστερό συνασπισμό, είτε με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ του Σαμαρά(και καλά υπό τον φόβο του ναζισμού).

Εκεί είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ (εννοώντας τους απλούς ψηφοφόρους) θα πρέπει να διαχωριστεί και να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (εννοώντας αυτούς που θα του πετάξουν ένα κοκκαλάκι από τα αποφάγια μέχρι την επόμενη κρίση), απαιτώντας παιδεία που όπως έγραψες και εσύ είναι προϋπόθεση για να μην ζήσουν και τα παιδιά μας τέτοιες καταστάσεις.

Γιατί ο Τσίπρας και η όποια κυβέρνηση του δεν είναι δυνατόν να κριθούν τώρα πριν αναλάβει την εξουσία αλλά ένα ρητό λέει “δώσε σε κάποιον λεφτά και εξουσία για να δεις τι άνθρωπος είναι”.

Ο ίδιος μπορεί να έχει τις αγνότερες των προθέσεων (προσωπικά μετά που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και μας βγήκε δεξιός δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά) αλλά δε γνωρίζουμε τι θα κάνουν αυτοί που θα τον πλαισιώσουν και ακόμα περισσότερο αυτούς που τον χρηματοδοτούν που θα θέλουν να δουν τα λεφτά τους να πιάνουν τόπο.

Τονίζω ότι δεν κατηγορώ τους ψηφοφόρους του Σύριζα για την επιλογή τους, απλά ελπίζω τα παιδιά
μας και τα παιδιά των παιδιών μας να μην ζήσουν αυτό το πράγμα.

Και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να ησυχάσουν όταν και αν έρθει ο Σύριζα στην κυβέρνηση.

Εγώ πάντως ειδικά στις βουλευτικές θα ψηφίζω Αντ.αρ.συ.α. περιμένοντας κάποια στιγμή να σκάσει ο κόσμος και να ξεσηκωθεί.

Γιατί κάθε κρίση και χειρότερα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλα πιο μικρά αριστερά κόμματα αλλά προς το παρόν μοιάζει η πιο σίγουρη-επαναστατική λύση κυρίως επειδή άφησαν στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές αναγνωρίζοντας σαν κοινό εχθρό τον καπιταλισμό, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ των οποίων οι ηγεσίες βολεύονται κάποιες φορές με την κατάσταση (Δημ.αρ και Ποτάμι δεν είναι καν αριστερές παρατάξεις).

Υ.Γ. Ξέρω ότι το θέμα δεν είναι επίκαιρο αλλά είμαι σίγουρος ότι, όταν έρθει η ώρα, θα προσαρμόσεις την άποψη αυτή σε κάποιο από τα άρθρα σου. Καιρό ήθελα να σου στείλω γιατί από τα γραπτά σου είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με την άποψη αυτή μιας κ με την κοπέλα μου γελάμε με το ότι έχουμε ίδιες σκέψεις σχεδόν σε όλα.

Υ.Γ.2 : Σ’ ευχαριστώ και εγώ με την σειρά που με βγάζεις καθημερινά από την “πολιτική μοναξιά” όπως έγραψε και κάποιος άλλος αναγνώστης είτε με τα δικά σου άρθρα είτε με αναγνωστών σου. Να ξέρεις ότι για μένα οι ευχάριστες ιστορίες που ζήτησες να σου στείλουν δεν χρειάζονται. Μου φτάνει που από όταν ξεκίνησα να σε διαβάζω είμαι πιο αισιόδοξος ότι μπορούμε!

Φιλικά Φ.Ν.

(Αγαπητέ φίλε, ωραία τα γράφετε. Προσωπικά, επειδή τώρα ζω στη φύση, περνάω την αναρχική μου φάση. Γιατί στη φύση δεν υπάρχει εξουσία, οπότε η αναρχία είναι φυσική. Κάθε καλοκαίρι, που ζω στη φύση, καταλαβαίνω απόλυτα τον Διογένη, τον Προυντόν, τον Μπακούνιν, τον Κροπότκιν, τον Ντουρούτι και τα άλλα παιδιά του χώρου. Κάθε καλοκαίρι, εδώ δίπλα στο κύμα, γίνομαι αναρχικός, αναρχοκομουνιστής, αναρχομαρξιστής, αναρχοσυνδικαλιστής και οτιδήποτε αναρχοτέτοιο· εκτός από αναρχοαυτόνομος, γιατί αυτούς τους θεωρώ κατάρα· ειδικά, αν έχουν περάσει τα 20 και συνεχίζουν να είναι αναρχοαυτόνομοι. Οπότε, τώρα που είμαι αναρχικός, δεν με απασχολούν οι εκλογές, αφού εμείς οι αναρχικοί δεν ψηφίζουμε γιατί δεν γουστάρουμε εξουσία. Δυστυχώς, τον χειμώνα μου περνάει κάπως η αναρχική φάση, γιατί δεν ζω κοντά στη φύση. Πάντως, για την ώρα, καμία εξουσία· ούτε αριστερή, ούτε δεξιά. Καλό Αύγουστο!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.