Το γενναιόδωρο ελληνικό κράτος

Με το μπαρδόν φίλε Πιτσιρίκο, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το έλλειμμα γενναιοδωρίας (προκειμένου να κλείσει το τραύμα του Εμφυλίου), το οποίο καταλογίζεις ευθέως στο κράτος και μάλιστα για σκοτεινούς ιδιοτελείς λόγους στο άρθρο σου με τίτλο “Περί τρομοκρατίας”. Είσαι άδικος, αγαπητέ. Αν δεν είναι αυτό το κράτος γενναιόδωρο τόσο γενικά μιλώντας, όσο και ειδικά,τότε ποιος είναι; Θα σου απαριθμήσω μερικά μόνο παραδείγματα, για να σου αποδείξω ότι το σημερινό κράτος, εκφραζόμενο μέσω της Κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων, είναι το πιο γενναιόδωρο κράτος ever.

Δεν “χάρισε” τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, το Ελληνικό στον Λάτση, τον Αστέρα Βουλιαγμένης στους Άραβες επενδυτές, το αρχέγονο δάσος στις Σκουριές μαζί με τον χρυσό του στον Μπόμπολα και στους Καναδούς,τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα ακίνητα του Δημοσίου τα κοιτάσματα λιγνίτη αξίας δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, δισ. μέσω του ξεπουλήματος της ΔΕΗ στους ιδιώτες, τα δάνεια του Μega ξανά στον Μπόμπολα αλλά και στους άλλους εκδότες-καναλάρχες, τις αυξήσεις στα διόδια ξανά μανά στον Μπόμπολα, δεν έσβησε τα πρόστιμα του Βαρδινογιάννη, δεν απάλλαξε από τη φορολογία τους εφοπλιστές;

Δεν ετοιμάζεται να” χαρίσει” τους γιαλούς -μαζί με τα βοτσαλάκια και τα καβουράκια-τα δάση,το νερό,τα ποτάμια,τις λίμνες κι αργότερα αργότερα για να αράζουν κότερα, μερικά από τα ελληνικά νησιά;

Τι θέλεις άλλο να κάνουν οι Κυβερνήτες μας για να αποδείξουν την γενναιοδωρία αυτού του κράτους; Να χαρίσουν τη δική τους τεράστια προσωπική περιουσία;

Δεν σφάξανε! Είπαμε είναι γενναιόδωροι με την περιουσία του Δημοσίου. δηλαδή των Ελλήνων πολιτών, αλλά όχι και μαλάκες για να χαρίσουν τη δική τους!

Αλλά και ειδικότερα, αυτός ο άνεμος γενναιοδωρίας, Πιτσιρίκο μου, που διαπνέει την Κυβέρνηση έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να φυσάει και στην ανεξάρτητη(χα χα χα) Δικαιοσύνη η οποία άφησε κατά μέρος την αυστηρότητα που τη χαρακτήριζε τον πρώτο καιρό της κρίσης και έχει γίνει πολύ πιο ανθρώπινη.

Εντάξει, όχι με όλους και σίγουρα όχι με τους ξυπόλητους. Αυτούς σαν οχιά εξακολουθεί και τους δαγκώνει αλύπητα στα γυμνά τους πόδια. Με τους άλλους που φοράνε φίνα δερμάτινα, φιρμάτα παπούτσια.:Κάτι Μηλιώνηδες, Φιλιππίδηδες, Κοντομηνάδες, (αλήθεια, τι έγινε με τα πέντε μύρια, τα έδωσε;) Ματαντούς, Τραυλούς, -και πολλούς άλλους που μου διαφεύγουν τώρα τα ονόματά τους-. τους οποίους, παρότι κατηγορούνται ότι καταλήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, τους αφήνουν ελεύθερους με εγγυήσεις που όσο πάει και μειώνονται και που τις πληρώνουν,όσοι είναι ένοχοι, με τα κλεμμένα.

Μπορεί βέβαια οι εντιμότατοι ανακριτές και εισαγγελείς να έχουν επηρεαστεί από τον προϊστάμενό τους ,τον Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου που είναι κυριολεκτικά ψυχούλα, αφού μέσα σε ένα μόλις χρόνο, όπως διαβάζω, έχει εισηγηθεί την απονομή χάριτος σε 105 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί έμποροι ναρκωτικών.

Είναι μάλιστα τόσο γενναιόδωρος και ψυχούλα ο Χαραλάμπης, που για να μην χρονοτριβεί εξετάζοντας μια προς μια τις περιπτώσεις απονομής χάριτος, έφερε προ ημερών στο θερινό τμήμα της Βουλής νομοσχέδιο το οποίο βεβαίως υπερψηφίστηκε και ως Νόμος του γενναιόδωρου κράτους μας πλέον, χαρίζει τις υπολειπόμενες ποινές των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, βγάζοντάς τους έξω πολύ πιο γρήγορα, μόλις εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην κοινωνία.

Αυτή τη γενναιοδωρία του Υπουργού τους, που λες Πιτσιρίκο, είδαν και οι δυο ευαίσθητες εισαγγελείς και πήραν προ ημερών την πρωτοβουλία να ζητήσουν την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπούκουρα.

Κινήθηκαν εντελώς από μόνες τους, πως το λένε νομικά, αυτεπάγγελτα νομίζω. Το είχαν δει το παλικάρι να βαλαντώνει στο κλάμα στη Βουλή,να λέει ανάμεσα στα αναφιλητά του ότι είναι γιος φούρναρη και παλιός Πασόκος (εγγύηση αθωότητας) και συγκινήθηκαν.

“Κρίμα να σαπίζει στη φυλακή τέτοιο καλό παιδί που το παρασύρανε το τσαμένο και του λέγανε ψέμματα οι άλλοι χρυσαυγίτες πως αυτά τα μελαμψά πλάσματα που κυνηγούσαν όλοι μαζί τα βράδια με μαχαίρια και ρόπαλα στις φτωχογειτονιές ήταν μπεκάτσες και κότσυφες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν άνθρωποι.

Φαίνεται από την γλυκιά φατσούλα του πως είναι αθώο. “Πρέπει να βγει αμέσως απ’ την φυλακή.” θα σκέφτηκαν οι δυο ψυχοπονιάρες και γενναιόδωρες εισαγγελείς μας.

Θα θελα να σου γράψω κι άλλα αλλά επειδή έχω καταλάβει ότι οι αναγνώστες ψιλοβαριούνται καλοκαιριάτικα να διαβάζουν μακροσκελή άρθρα, θα τελειώσω με μια απορία σχετικά με τον Μαζιώτη και την επεισοδιακή σύλληψή του μέσα στην καρδιά της Αθήνας που δεν μπορεί να απαντηθεί από το μέσης ευφυΐας μυαλό μου:

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι; Και μη μου πεις ότι έψαχνε κοσμηματοπωλείο για να αγοράσει μονόπετρο για την πανέμορφη μπατσίνα της Αντιτρομοκρατικής, Εμμανουέλα, γιατί δεν θα σε πιστέψω.

Παύλος

(Αγαπητέ Παύλο, το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να είναι γενναιόδωρο γιατί -από την ημέρα που ιδρύθηκε- ζει με δάνεια. Κανένας ζητιάνος δεν είναι γενναιόδωρος. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.