Βρέθηκε το βρακί της Ωραίας Ελένης

ΑνασκαφέςΜετά την φοβερή ανακάλυψη της Αμφίπολης -όπου βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά ακούγονται φωνές μέσα από τον τάφο, οπότε μάλλον ο Αλέξανδρος ζει ακόμα-, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το κρασοπότηρο του Περικλή στην Κηφισιά, δίπλα στο ταψί με τα γαλακτομπούρεκα του Βάρσου.

Οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως το κρασοπότηρο ήταν του Περικλή γιατί γράφει πάνω το όνομά του, και στην αρχαία Αθήνα ο Περικλής ήταν ένας και δεν είχε επίθετο, αφού οι αρχαίοι Αθηναίοι ήταν σαν τις Κύπριες τραγουδίστριες.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί το όνομα του Περικλή ήταν γραμμένο πάνω στο κρασοπότηρο, η απάντηση είναι πως ο Περικλής ήταν κρασοπατέρας και μπεκρούλιαζε όλη μέρα, οπότε σε κάθε καπηλειό της Αθήνας είχε κι από ένα ποτήρι, για να μην του βάζει ο κάπελας σε άλλα ποτήρια που μπορεί να ήταν βρόμικα και να κολλούσε ο Περικλής καμιά σύφιλη, αφού τότε σέρνονταν και πολλές αρρώστιες.

Βέβαια, πάνω στο κρασοπότηρο του Περικλή υπάρχουν άλλα πέντε ονόματα αλλά μπορεί αυτοί να ήταν τίποτα γκόμενοι του Περικλή -αφού οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν είχαν ερωτικά ταμπού και μικροαστικές προκαταλήψεις-, οπότε ο Περικλής τους επέτρεπε να πίνουν από το ποτήρι του.

Όμως, η είδηση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα είναι πως βρέθηκε το βρακί της Ωραίας Ελένης μέσα σε ένα χωράφι στην Σπάρτη.

Αν και οι αρχαίοι Έλληνες δεν φορούσαν εσώρουχα -οι γυναίκες, όταν είχαν περίοδο τάπωναν το πράμα τους με μια πέτρα-, οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως πρόκειται για την κιλότα της Ωραίας Ελένης, αφού στο μπροστινό μέρος είναι κεντημένο το όνομά της και στο πίσω μέρος γράφει “Όλοι οι καλοί χωράνε”.

Το βρακί είναι σε άριστη κατάσταση γιατί η Ελένη πηδιόταν συνέχεια και δεν προλάβαινε να το φορέσει.

Εικάζεται πως το βρακί ήταν δώρο του Πάρι στην Ελένη αλλά το φορούσε πού και πού και ο Μενέλαος.

Ήδη, χιλιάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλες τις χώρες του κόσμου κατακλύζουν την Σπάρτη, για να παρουσιάσουν σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές το βρακί της Ωραίας Ελένης.

Μετά τον τάφο του Μεγαλέξανδρου, το κρασοπότηρο του Περικλή και το βρακί της Ωραίας Ελένης, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως έχουν ανακαλύψει το κομπολόι του Αγαμέμνονα, το γιογιό της Ιφιγένειας και τον δονητή της Κλυταιμουνήστρας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.