Καθημερινοί συνάνθρωποι…

Πιτσιρίκε, νόμιζες ότι οι Νεοέλληνες είναι χάπατα γιατί ψήφισαν ό,τι ψήφισαν; Έλα ντε που είναι πολύ περισσότερο οκταποχαπατοδέστεροι όλοι αυτοί οι καθημερινοί συνάνθρωποί μας (μπρρρ) της διπλανής πόρτας. Πόσο χειρότεροι μπορεί τελικά να είναι; Πίστεψέ με, πολύ χειρότεροι! Γιατί έτσι ζουν, και είναι αυτοί που ζουν έτσι.

Αυτό διαπίστωσα πρόσφατα από ένα πολύ σύντομο στιγμιότυπο σε ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ.

Εκεί λοιπόν, “παραδοσιακά” υπάρχουν ατελείωτες ουρές στα ταμεία για λόγους που δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε.

Ως πελάτης που περίμενε πάνω από 20 λεπτά στην ουρά για το ταμείο, θεώρησα αυτονόητο, αντί να “ξεσπάσω” στην ταμία, να της ζητήσω να καλέσει τον διευθυντή του καταστήματος για να διαμαρτυρηθώ.

Αυτό δεν πήρε παραπάνω από ένα λεπτό, καθότι ήρθε γρήγορα ο άνθρωπος.

Στο μεταξύ, για την καθυστέρηση του ενός λεπτού, τόσο ο προηγούμενος στην ουρά πελάτης όσο και η επόμενη, είπαν και έδειξαν την δυσαρέσκειά τους σε μένα γιατί θεώρησαν ότι ήμουν η αιτία της περαιτέρω καθυστέρησής τους. Προτιμούσαν να υπομένουν αδιαμαρτύρητα την ουρά, όσο αυτή κι αν κράταγε.

Τι εκλογές και τι πολίτες και τι μας λες τώρα!

Εδώ στην ουρά του Σούπερ Μάρκετ και δεν μπορούν να βελάσουν, περίμενες να μιλήσουν στην κάλπη;

Άιντε κάνε τα μπάνια σου, ρε Πιτσιρίκε, που νομίζεις ότι απέκτησες και κριτική σκέψη.:-)

(Κρητική κουζίνα όμως γεύτηκες; Μια και δεν σε έχω δει να την αξιολογείς.)

Γιώργος Δ.

(Αγαπητέ Γιώργο, μην δίνεις και πολλή σημασία σε αυτά που γράφω, αφού γράφω για να επιβιώσω. Στο σούπερ-μάρκετ δεν περιμένω ποτέ στην ουρά γιατί απαλλοτριώνω και δεν πληρώνω. Απαλλοτριώνω τα σούπερ μάρκετ αφενός επειδή δεν έχω χρήματα και αφετέρου για να κλείσουν, να συγκεντρωθούν τα σούπερ μάρκετ στα χέρια ακόμα λιγότερων κεφαλαιοκρατών, να γίνει ακόμα πιο βάρβαρος ο καπιταλισμός και να γίνει πιο γρήγορα η επανάσταση. Μαρξιστική σκέψη, όχι μαλακίες. Για το μέρος της Κρήτης που ήμουν -και θα είμαι πάλι σύντομα- δεν γράφω πολλά λόγια, γιατί θα πλακώσουν όλοι οι σιχαμένοι. Έτσι έγραφα για την υπέροχη Νίσυρο και -όπως μαθαίνω- την επισκέπτονται τώρα διάφορα λαμόγια. Το κρητικό φαγητό είναι ταμάμ. Όλοι θέλουν να με ταΐσουν. Και έχω μάθει μερικές καταπληκτικές συνταγές. Τα μπάνια μου τα κάνω. Δυο την ημέρα. Και τρία παγωτά. Κυνηγώ τον χαμένο χρόνο. Να είσαι καλά!)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.