Μνημόσυνο για τον Μεγαλέξανδρο τελέστηκε στην Αμφίπολη

ΤρισάγιοΘρησκευτικό μνημόσυνο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, τελέστηκε το πρωί στην Αμφίπολη. Στο μνημόσυνο παρέστη σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο και το Χριστός Ανέστη.

Μετά το τρισάγιο στον τάφο των νεκρών, έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως τα μνημόσυνα είναι ένα αρχαίο έθιμο, οπότε καταλαβαίνουμε πως μάλλον είναι το μόνο έθιμο των αρχαίων Ελλήνων που διατήρησαν οι σύγχρονοι Έλληνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν ξέρουμε αν ο τάφος που βρέθηκε στην Αμφίπολη ανήκει στον Μεγαλέξανδρο ή στη γυναίκα του, στο γιο του, σε κάποιον κουνιάδο του, στη συμπεθέρα του ή στον μπατζανάκη του, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως αυτοί που βρίσκονται μέσα στον τάφο δεν ήταν χριστιανοί.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως ο Μέγας Αλέξανδρος και η οικογένειά του μάλλον δεν ήταν χριστιανοί αλλά δεν θα πρέπει να τους καταδικάσουμε γι’ αυτό, αφού τα τίναξαν πριν εμφανιστεί ο Χριστός και πριν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες αρχίσουν να πετούν -απόλυτα δικαιολογημένα- τους πρώτους χριστιανούς στα λιοντάρια.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, αν ο Μέγας Αλέξανδρος και το σόι του ζούσαν καμιά τρακοσαριά χρόνια ακόμα, θα ασπάζονταν τον χριστιανισμό, θα γίνονταν καλοί χριστιανοί, θα πήγαιναν στην εκκλησία και θα έστελναν τα παιδιά τους στο κατηχητικό.

“Αν ο Μεγαλέξανδρος είχε συναντηθεί με τον Απόστολο Παύλο, θα είχε εκστρατεύσει στην Ασία για να διαδώσει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και να εκχριστιανίσει τους Πέρσες” κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε να δηλώσει πως ο Μέγας Αλέξανδρος και το σόι του ήταν άτυχοι που δεν επισκέφτηκαν ποτέ το Άγιον Όρος.

Θεός σχωρέστους.

Αιωνία τους η μνήμη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.