Πολίτευμα εύθικτο, ευαίσθητο και παρεξηγιάρικο

Αγαπητέ, μαυρισμένε και αλμυροχτυπημένε Πιτσιρίκο, καλησπέρα. Δεν ξέρω αν σου τα πρόλαβαν τα νέα εκεί στα νησιά. Μέγα θάμα έγινε και κατέβηκε ο Αθανασίου από το όρος για να μας φέρει εντολές Κυρίου, τις οποίες ο ίδιος ο Κύριος, με τη μορφή φλεγόμενων δικογραφιών και κεκαυμένων λιστών της SIEMENS είχε υπαγορεύσει στον Αντώνη ανήμερα της Παναγιάς, σε σχετική επικοινωνία που είχαν.

Βέβαια επειδή ούτε ο Κύριος δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από την εταιρική οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό που επιτάσσει η εποχή, και επειδή, ως πάνσοφος, τζαναμπέτης και καλοπερασάκιας, δεν είναι ανόητος να κάθεται μες στον καύσωνα να χαράσσει πλάκες, τις εντολές αυτή τη φορά δεν έκατσε να τις χαράξει μόνος του, με τα χεράκια του.

Αντ’ Αυτού, επιτροπή νομομαθών τις επεξεργάστηκε για να μας τις παραδώσει υπό την τρε σικ μορφή νομοσχεδίου, καθότι οι πέτρινες πλάκες είναι πολύ industrial, μπρουτάλ και ντεμοντέ χρυσή μου.

Άσε που, αν τις σπάσουν τίποτε άθεοι αντιφρονούντες, μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για πληθώρα αντικοινωνικών δραστηριοτήτων.

Έτεκεν λοιπόν ημίν ο Κύριος και η Επιτροπή Αυτού Νέο Ποινικό Κώδικα.

Μεταξύ των προτεινόμενων τροποποιήσεων, σύμφωνα με τις κυριακάτικες εφημερίδες, που έχουν ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη και άρα και με τον Κύριο:

1. Η κατάργηση του Ν. 1608/1050 περί καταχραστών, η μετατροπή της σχετικής ποινής των ισοβίων σε 20ετή κάθειρξη. Συνακόλουθα, περιορίζεται το ανώτατο όριο ποινής σε κάθειρξη έως 20 έτη για πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας.

2. Κατ’ οίκον περιορισμός και ηλεκτρονική επιτήρηση ως νέοι τρόποι έκτισης της ποινής.

3. Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και ως 10 χρόνια για όποιον προκαλεί με ΕΙΚΟΝΕΣ ή μέσω διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης (!)

Μετάφραση:

Αν είσαι καταχραστής δημοσίου χρήματος, στην απολύτως χειρότερη περίπτωση (χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών δηλαδή, ούτε της υπηρεσίας που άοκνα και ανυστερόβουλα παρέσχες στην Πατρίδα) θα σου επιβληθεί 20ετής κάθειρξη.

Την ποινή θα κληθείς να εκτίσεις στη βίλα που έχτισες με τα λεφτά της κατάχρησης – με πισίνες, ίντερνετ και Φιλιππινέζα αντί δεσμοφύλακα.

Αν είσαι πραγματικά άτυχος, η βίλα σου θα βρίσκεται σε κυκλαδονήσι, 50 βήματα από τη θάλασσα και θα πρέπει να αγναντεύεις κάθε απόγευμα τον ήλιο να βουτάει στο Αιγαίο, σαν τον Ναπολέοντα στην νήσο Έλενα. Είναι βαριά η φυλακή, Πιτσιρίκο…

Αν τολμήσεις να μουντζώσεις τη Βουλή, να πεις πως δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια η δημοκρατία στην Ελλάδα, πως καταπατάται το Σύνταγμα, πως οι δικαστές βρίσκουν προβληματική μόνο τη μείωση των μισθών τους, πως ο ΠτΔ μόνο ρυθμιστής και εγγυητής του Πολιτεύματος δεν είναι, πως η Αστυνομία βασανίζει και αγαπάει τη σβάστικα, πως το παραδικαστικό και οι δοσοληψίες των πρωθυπουργικών συμβούλων, από τους εκσυγχρονιστές ως τους θεοσεβείς δεξιούς, κρύβονται κάτω απ’ το χαλί, πως ο Αντιπρόεδρος έχει τη φωλιά του λερωμένη, πως οι εργολάβοι είναι κράτος εν κράτει, πως οι Λαγκάρντειες λίστες εξαφανίζονται και οι ευθύνες παραγράφονται ή, αν είσαι πιο σκωπτικός και λιγότερο φλύαρος, πως “δεν έχουμε δημοκρατία”, “δεν έχουμε δικαιοσύνη” (Πιτσιρίκο, για εσένα βαράει αυτή η κουδούνα), πως “έχουμε χούντα” τότε προσβάλλεις το Πολίτευμα και τρως ισόβια.

Τα οποία ισόβια, μια που δεν έχεις βίλα γιατί δεν ήσουν καταχραστής του δημοσίου χρήματος και άρα πυλώνας της κοινωνίας, τα εκτίεις στον Κορυδαλλό. Όπου ζεις μαζί με άλλους 4 στο κελί, χωρίς φάρμακα, χωρίς αξιοπρέπεια, όμως οι συγγενείς και οι φίλοι σου δεν θα μπορούν να πουν τίποτε γι’ αυτό γιατί θα προσβάλλουν το πολίτευμα. Και δεν χωράνε κι αυτοί εδώ μέσα, θα σκάσουμε!

Α, και μη σε δω να σηκώνεις τίποτε καλέσματα για πορείες ή εικόνες με αστέγους ή άρθρα που θα κριτικάρουν την εθνοσωτήριο κυβέρνηση στο διαδίκτυο, γιατί θα προσβάλλεις το πολίτευμα, άτιμε!

Και επειδή πια όταν αναφερόμαστε στο πολίτευμα θα πρέπει να ξέρουμε πώς να το φωνάζουμε, μην τυχόν και το θίξουμε και στεναχωρηθεί, ας το ξεκαθαρίσουμε για να μην έχουμε τραβήγματα.

Πώς λοιπόν το λένε το πολίτευμα που έχει ευαίσθητα αισθήματα, θέλει να φαίνεται καθωσπρέπει προς τα έξω και ως εκ τούτου είναι λίγο μυγιάγγιχτο βρε παιδί μου; Αυταρχικό το λένε και οι φίλοι το φωνάζουν χούντα.

Μην το πείτε δημοκρατία. Θα το θίξετε και δεν έχετε και βίλα στις Κυκλάδες να περάσετε τον κατ’ οίκον περιορισμό σας.

Φιλιά από το Νησί, όπου έχει βασίλισσα με σκυλάκια, αστυνόμους με άλογα και υπαλλήλους που κάνουν διάλειμμα για τσάι, αλλά πολίτευμα που δεν είναι τόσο εύθικτο (κι ας την έχει τη δεξιά του Κυρίου στο αίμα του).

Φώτης

(Αγαπητέ Φώτη, το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως αυτά -και πολλά άλλα- συμβαίνουν σε μια χώρα, οι πολίτες της οποίας, μέχρι πριν 3-4 χρόνια πίστευαν πως είναι οι καλύτεροι και οι πιο έξυπνοι στον κόσμο. Και κάποιοι από αυτούς το πιστεύουν ακόμα. Οπότε, έχουμε δρόμο ακόμα. Θα πέσει πολύ γέλιο. Ποτέ άλλοτε τόσοι καλοί μαζεμένοι δεν πέτυχαν ένα τόσο άθλιο αποτέλεσμα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.