Ο τύμβος

Πιτσιρίκο, η εκπληκτική ανακάλυψη του μεγαλειώδους Μακεδονικού τάφου στον τύμβο Κάστα στην Αμφίπολη και η συγκίνηση που έχει παγκοσμίως προκαλέσει έχουν βάλει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις το δίδυμο της εθνικής συμφοράς, Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μετά από 4 συναπτά χρόνια σιχαμάρας, σιχτιρίσματος και απαξίωσης της χώρας, είναι σήμερα η πρώτη φορά που η οικουμένη ολάκερη στρέφει το βλέμμα της με θαυμασμό στην πατρίδα μας.

Πίσω από τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων (;), κρύφτηκαν για μια ακόμα φορά τα σύγχρονα λαμόγια του Νέο-Ελληνικού κρατικού μορφώματος. Για μια ακόμα φορά, οι σύγχρονες μνημονιακές καριόλες θα επιχειρήσουν να κρύψουν τις βρωμόφατσες τους πίσω από την ομορφιά των αρχαίων Καρυάτιδων.

Κι αν αυτό το σκηνικό ήταν τουλάχιστον αναμενόμενο από καθάρματα του διαμετρήματος ενός Βαγγέλη Βενιζέλου, το σχέδιο της συγκυβέρνησης που θα σας αποκαλύψω στις παρακάτω αράδες ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας.

Σχεδιάζουν λοιπόν να εγκιβωτίσουν την χώρα ολόκληρη έτσι, ώστε να προκαλέσουν τον θαυμασμό της ανθρωπότητας μετά από μερικά χρόνια.

Ελπίζουν μάλιστα ότι ίσως καταφέρουν να προσελκύσουν και κάποια «μαύρα» κεφάλαια από αδίστακτα διεθνή funds.

Η παράταση της αποπληρωμής των δανείων κατά 50 χρόνια θα συνοδεύεται από μία παρέμβαση στο εσωτερικό που θα αφήσει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Κατά το πρότυπο του τύμβου Κάστα, θα αρχίσει η επιχωμάτωση της χώρας από την μία άκρη της μέχρι την άλλη. Ανάδοχος του έργου – ποιος άλλος;– ο εθνικός μας εργολάβος, ο κυρ-Μπόμπολας.

Στο κέντρο του τύμβου Ελλάς θα τοποθετηθεί πολύχωρος θολωτός τάφος όπου θα τοποθετηθούν ζωντανοί μαζί με τα γαϊδούρια τους οι κάτοικοι της χώρας.

Επειδή η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σπουδαίο στο τομέα της γλυπτικής και οι αγορές δεν δίνουν καινούργια δάνεια για την προμήθεια Αιγυπτιακών σφιγγών, αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου να τοποθετηθεί από την αριστερή πλευρά της εισόδου ο Φώτης ο Κουβέλης και από την δεξιά ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης.

Ο εσωτερικός τοίχος – διακοσμημένος περίτεχνα με ευρώ και φωτογραφίες της Μέρκελ – θα στηρίζεται μαζί με την οροφή πάνω στα κεφάλια των Σαμαρά και Βενιζέλου.

Στην κορυφή του τύμβου θα τοποθετηθεί το άγαλμα του μεγάλου φιλέλληνα Γιουνγκέρ που, όπως είπε κι ο Σαμαράς, πολέμησε σαν το λιοντάρι για την σωτηρία της Ελλάδας.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι βλαστάρια των οικογενειών Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη θα μείνουν εκτός του ταφικού μνημείου και θα φυγαδευτούν στο εξωτερικό έτσι ώστε χρόνια μετά να ανασκάψουν τον τύμβο και να αναδειχθούν ξανά σε σωτήρες του τόπου δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Ποιος ξέρει, ίσως πενήντα χρόνια μετά κάποιος άλλος blogger γράψει πως βρέθηκαν πολλά κι όχι μόνο ένα γαϊδούρι μέσα στο τύμβο «Ελλάς».

Κι όλη η ανθρωπότητα θα (ξανά) μείνει αποσβολωμένη μπροστά στο μεγαλείο του Ελληνο-Ορθόδοξου (θα βρεθούν και παπάδες μέσα στον τύμβο) πολιτισμού.

Κι ίσως μαζί με την παγκόσμια αναγνώριση, έρθει στον τόπο κι η ανάπτυξη. Έως τότε, υπομονή.

​Φιλιά πολλά

Ηλίας​

Υ.Γ Πάω στοίχημα από τώρα ότι ο τύμβος Ελλάς που χτίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος θα βρεθεί συλημένος από τα μέσα κι από τα έξω.

(Αγαπητέ Ηλία, έγραψα πως η χρεοκοπημένη Ελλάδα ψάχνει την ελπίδα σε έναν τάφο. Είναι κωμικοτραγικό. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.