Πρόταση για ανεξαρτητοποίηση

Χιλιάδες Καταλανοί κατέκλυσαν χτες τους δρόμους της Βαρκελώνης, απαιτώντας δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία. Αυτό έγινε μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας. Η ισπανική κυβέρνηση -σε αντίθεση με την βρετανική- δεν δέχεται το δημοψήφισμα, επικαλούμενη το ισπανικό Σύνταγμα.

Αφού παρατηρήσω πως στην Ενωμένη Ευρώπη όλο και περισσότεροι θέλουν να είναι ανεξάρτητοι -αν και οι περιπτώσεις της Σκοτίας και της Καταλονίας είναι διαφορετικές μεταξύ τους-, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση:

Προτείνω να γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας.

Ναι ανεξαρτητοποιηθούν οι Έλληνες από τους εαυτούς τους.

Να ανεξαρτητοποιηθούν οι Έλληνες από τις κακές τους συνήθειες.

Να ανεξαρτητοποιηθούν οι Έλληνες από το “ένδοξο παρελθόν” των προγόνων τους που υπονομεύει διαρκώς το παρόν.

Βέβαια, οι Έλληνες δεν θέλουν την ανεξαρτησία, οπότε παίρνω την πρότασή μου πίσω.

Η χώρα δεν χρειάζεται ανεξαρτητοποίηση αλλά απεξάρτηση.

(Μου έγραψαν κάποιοι φίλοι αναγνώστες πως το “Σκοτία” είναι λάθος. Δεν είμαι κάνας υστερικός της ορθογραφίας, κι εγώ “Σκωτία” το έμαθα στο σχολείο, αλλά έχω την εντύπωση πως τα σημερινά σχολικά βιβλία γράφουν “Σκοτία”. Οπότε, αυτό θα υπερισχύσει γιατί τα παιδιά θα ζήσουν περισσότερο από εμάς που θα βλέπουμε ανάποδα τα ραδίκια και δεν θα μας νοιάζει πια πώς γράφεται η Σκοτία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.