Το σκατό της γενιάς μας

Φίλε πιτσιρίκο δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Έτσι μοιραία ο κλήρος έπεσε σε εσένα. Τους τελευταίους έξι μήνες, τραβιόμαστε με τον ηλικιωμένο πατέρα μου στα νοσοκομεία. Δυστυχώς, είναι κατάκοιτος και αναγκάζεται να μένει στο κρεβάτι.

Για καλή τύχη βρέθηκε ανοικτό νοσοκομείο για να τον περιθάλψει.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν νοσοκόμες για να Βοηθήσουν την κατάσταση.

Έτσι, όταν ο πατέρας χέζεται και κατουριέται, οι νοσοκόμες “δεν αναλαμβάνουν”.

Έτσι, επί 12 άωρου βάσεως, διατηρούμε αλλοδαπή νοσοκόμα (κοινώς Βουλγάρα αποκλειστική), να είναι καλά που βρέθηκε .

Ενώ τις άλλες 12 ώρες τις μοιραζόμαστε με την αδερφή μου.

Έτσι φτάνω στα κρίσιμα ερωτήματα…

Αφού γάμο-σταβλίσω τους όσους νυν, παρόντες και επόμενους υπουργούς Υγείας για το αδιέξοδο που οδήγησαν την χώρα και τα νοσοκομεία της, θα επικεντρώσω στο βαθύτερη και ουσιαστικότερο ερώτημα μου:

Αυτές οι νοσοκόμες γιατί δεν ξεσκατίζουν την μετά κρίσης εποχή;

Αδερφέ, είναι κομμάτι τις δουλειάς τους και δεν το κάνουν. Θυμάμαι επί Αντρέα πηγαίναμε για επίσκεψη και μόνο σε κάτι γιαγιάδες, δεν ξημεροβραδιαζόμασταν για να κάνουμε την νοσηλεία του ασθενή.

Έτσι, μετά από πολύ ξεσκάτισμα και πολλή περισυλλογή, αναρωτιέμαι, άμα ήμουν βοθρατζής καλή ώρα, εγώ θα έβαζα το χέρι στο λούκι να το ξεβουλώσω .

Δεν θα έκανα επίκληση στην κρίση για να βάλω τον ιδιοκτήτη να ξεβουλώσει το λούκι.

Έτσι, για να μην στα πολυλογώ, επικαλούμαστε την κρίση για να ξεφορτωθούμε αγγαρεία – άμα μας παίρνει.

Έτσι λοιπόν, γίναμε η μόνη χώρα που δεν την πιάνει κατούρημα και χέσιμο στο μετρό

Και άμα θέλει να κάνει την ανάγκη του, πρέπει να πληρώσει για έναν καφέ, ένα χάμπουργκερ ή μια αλλοδαπή νοσοκόμα βρε αδερφέ.

Sorry, το κείμενο δεν αριστερίζει εκ πρώτης όψεως και είναι τίγκα στο σκατό, αλλά μετά από μια δεύτερη ανάγνωση είναι βαθύτατα αριστερό.

Να είσαι πάντα καλά και υγιής.

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός ασθενής, ούτε δεξιό και αριστερό χέσιμο. Ο ασθενής βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν θέλει να βρίσκεται, υποφέρει, δεν μπορεί να φύγει και θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορεί να διατηρεί την αξιοπρέπειά του. Άλλωστε, έχουν πληρώσει οι άνθρωποι, για να έχουν μια αξιοπρεπή παραμονή στο νοσοκομείο. Τώρα, εδώ που φτάσαμε, είναι ολοφάνερο πως οι κυβερνώντες στέλνουν τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση και στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Γιατί νομίζετε πως είχαν κάνει τον Άδωνι Γεωργιάδη υπουργό Υγείας; Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, ατύχησαν. Πάντως, μη νομίζετε πως τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα στα νοσοκομεία πριν από την χρεοκοπία. Δεν είναι κακό να ξεσκατίζουμε τους γονείς μας -το έκαναν κι αυτοί σε εμάς επί χρόνια- αλλά νομίζω πως δεν τους αρέσει. Εμένα ήταν τιμή μου να ξεσκατίζω τον πατέρα μου στο νοσοκομείο αλλά του πατέρα μου δεν του άρεσε καθόλου. Θυμάμαι την ντροπή στο βλέμμα του. Να είναι σιδερένιος ο πατέρας σας. Και να μην υποφέρει. Να είστε καλά. Κουράγιο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.