Ανατολική Ουκρανία: Ιστορίες από το αντάρτικο

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι, παρά την εκεχειρία, ο Δεξιός Τομέας συνεχίζει να κρατεί μαζί με τον ουκρανικό στρατό το αεροδρόμιο και μάλιστα τις μέρες παραμονής στην περιοχή βομβάρδισε ένα σχολείο και άλλους στόχους, με το θλιβερό, φασιστικό αποτέλεσμα των 10 νεκρών.

Το Πανευρωπαϊκό αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύης επέστρεψε από την Ουκρανία όπου ταξίδεψε για να επικοινωνήσει με τους εξεγερμένους και να τους παρέχει βοήθεια.

Από την Ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Κώστας Γούσης, ο Θάνος Ανδρίτσος και ο Κώστας Φουρίκος, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καθώς και ο Άρης Χατζηστεφάνου, (και) σαν ανταποκριτής.

Η ελεύθερη ΕΡΤ3 επικοινώνησε με την αποστολή και οι συμμετέχοντες, μας μεταφέρουν το κλίμα στην εμπόλεμη ζώνη αλλά και τις νέες εξελίξεις που αφορούν το μέτωπο.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης.

Στην επικοινωνία μέσω Skype, ο Θάνος Ανδρίτσος και ο Κώστας Γούσης, ενώ προβάλλονται και δηλώσεις του Κώστα Φουρίκου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.