Αφορμή για σχόλια

Πιτσιρίκο, το άρθρο του φίλου αναγνώστη με τίτλο Μαριούπολη vs Καριολούπολη σημειώσατε 2 με έκανε να ανατρέξω σε βιβλία και ιστοσελίδες ιστορικού περιεχομένου σχετικές με την μοίρα Ελληνικής καταγωγής πληθυσμών στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

Οι πρόσφυγες από την Μικρασία και τον Πόντο αντιμετωπίστηκαν ως ζητιάνοι, γύφτοι και τουρκόσποροι.

Οι αντιστασιακοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ληστοσυμμορίτες και οι δωσίλογοι ως πατριώτες.

Ο ελληνικός πληθυσμός της Βόρειας Ηπείρου με τον μοναδικό “σταρχιδίστικο”(ελληνικό) τρόπο αφέθηκε στον Χότζα, όπως και αυτός της Κωνσταντινούπολης.

Η Κύπρος ήταν μακρυά.

Ο Καραμανλής δήλωνε ότι το να φεύγουν οι Έλληνες στην ξενιτιά έκανε καλό στην πατρίδα και πολλά πολλά ακόμα τέτοια περιστατικά…

Εντέλει, οι Έλληνες δεν κινδυνεύουν ούτε από τον Αλβανικό Εθνικισμό, ούτε από την ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας, ούτε από την ηγεμονία της Γερμανίας. Κινδυνεύουν από τον διπλανό τους…

Ευχαριστώ

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι Έλληνες βλέπουν εχθρούς παντού. Τους είναι κάπως δύσκολο να παραδεχτούν πως ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι ο εαυτός τους. Γιατί, αν το κάνουν, θα πρέπει να αλλάξουν οι ίδιοι. Η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Μόλις αφανιστούν οι Έλληνες -για εκεί πάμε-, η Ελλάδα θα ανθίσει. Επίσης, οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που διαλαλούν παντού πόσο εθνικόφρονες και πατριώτες είναι. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.