Η πορεία του Σήφη

Γεια σου πιτσιρίκο. Στο ερώτημά σου σε προηγούμενη ανάρτηση για το πού βρίσκεται ο Σήφης και τι κάνει αυτόν τον καιρό έχω τις πληροφορίες που ζητάς. Ο Σήφης βαρέθηκε να τρώει βατράχια και νερόκοτες στο φράγμα της Κρήτης που κατοικούσε και αποφάσισε ότι, αφού πλακώσανε και τα κανάλια που ήθελαν ντε και καλά να τον κάνουν Star, ήρθε η ώρα να αποδράσει μέσω των υπόγειων στοών που προνοητικά και με υπομονή έφτιαξε για κάθε ενδεχόμενο.

Από τις στοές βρέθηκε στη θάλασσα και με τη βοήθεια των νοτιάδων κολύμπησε βόρεια, ώσπου βγήκε εξαντλημένος ένα βράδυ χωρίς φεγγάρι στον αρσανά της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας.

Οι καλοσυνάτοι μοναχοί τον μάζεψαν από τα βράχια που τον βρήκαν τον περιέθαλψαν στη Μονή τους και από το παράθυρο του λιτού κελιού του είδε μια λάμψη και άκουσε μια φωνή να τον καλεί σε μία σταυροφορία για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αρχαίων Ελλήνων προγόνων.

Ένα πρωί πήρε την απόφαση να κατευθυνθεί με ένα απόσπασμα μοναχών μεταμφιεσμένους σε Καρυάτιδες προς την Ασπροβάλτα και από εκεί μέσω του Στρυμώνα να φτάσουν όλοι μαζί στην Αμφίπολη και να χωθούν στον δέκατο έβδομο θάλαμο του τρίτου υπογείου και εκεί να περιμένουν το πνεύμα το άγιο με τη μορφή της Περιστέρη, για να προειδοποιήσουν με χρησμό ότι μεγάλες συμφορές περιμένουν το έθνος, αν τελικά με νόμιμο τρόπο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατασχεθούν τα ευρήματα του τάφου από τους πολιτισμένους δανειστές μας.

Αλλά, αφού περίμεναν αρκετά και Περιστέρη δεν έβλεπαν, άφησαν δύο μοναχούς με την εικόνα της Παναγιάς στο πόδι τους για το σκοπό αυτό και πήραν τα μάτια τους για την Αθήνα όπου είχαν πληροφορηθεί ότι άνοιξε καινούργιο πολιτιστικό μέτωπο με την άφιξη της κυρίας Κλούνης που αιφνιδιαστικά κήρυξε ολομέτωπο νομικό πόλεμο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ταγμένος ο Σήφης στο σκοπό αυτό από την ταπεινή θέση του απλού νομικού γραμματέα, πολεμά με νύχια και με δόντια για τα μάρμαρα των προγόνων μας.

Στην ερώτηση ενοχλητικού δημοσιογράφου για το τι σημασία έχουν όλα αυτά, αφού η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει δεσμευτεί να ξεπουλήσει όλη τη χώρα με προίκα τους δέκα εκατομμύρια κατοίκους της ως σκλάβους ο Σήφης απαντά με νόημα: Πολιτική Σκοπιμότητα.

Και ένα δάκρυ κύλησε από το κροκοδειλίσια μάτια του (και όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Το μέλλον ξετυλίγεται σαν κόκκινο χαλί από δω και μπρος για τον Σήφη.

Έχει προτάσεις από Σαμαρά και Βενιζέλο να συμμετάσχει με το ψηφοδέλτιό τους στις επόμενες εκλογές αλλά δε μασάει.

Είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί απευθείας με τα Megala αφεντικά και όχι με τους υπαλλήλους τους, για το καλό της πατρίδας βέβαια.

Ο Σήφης ο κροκόδειλος θα πάει τελικά εκεί που ξεκίνησε, εκεί που ανήκει.

Θα πάει στο Ποτάμι.

Ν.Μ.

(Αγαπητέ φίλε, είμαι πολύ χαρούμενος που έμαθα τα νέα του Σήφη. Να δείτε που από τα χρόνια της χρεοκοπίας της χώρας μας θα μείνουν στη μνήμη των ανθρώπων δυο ζώα: ο Λουκάνικος και ο Σήφης. Α, θα μείνει και μεγάλος λευκός ελέφαντας που ήταν τόσο καιρό μέσα στα μάτια μας αλλά δεν τον βλέπαμε. Τώρα θα τον δούμε, όμως. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.