Λουκάνικος (2004 – 2014)

Λουκάνικος2Ο Λουκάνικος πέθανε. Θα είναι για πάντα στις καρδιές των διαδηλωτών που ήταν στους δρόμους της Αθήνας πριν και μετά την χρεοκοπία της χώρας μας. Αν κάποιος ξεχώρισε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, αυτός ήταν ο Λουκάνικος. Έγινε σύμβολο αγώνα, τραγούδι και πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Η είδηση του θανάτου του κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου και εκατομμύρια άνθρωποι που δεν τον γνώρισαν από κοντά αισθάνονται πως έχασαν έναν φίλο.

ΛουκάνικοςΤον αγάπησα τον Λουκάνικο -όπως τον αγάπησαν πολλοί- και κάναμε πολλή παρέα στους δρόμους της Αθήνας. Ήταν πολύ cool.

Λουκάνικος1Έτσι θα τον θυμάμαι πάντα τον Λουκάνικο: να χαμογελάει. Ο Λουκάνικος χαμογελούσε.

(Τις δυο πρώτες φωτογραφίες τις τράβηξα στο Σύνταγμα στις 10 Ιουνίου του 2011. Την τρίτη φωτογραφία, στις 22 Μαΐου του 2011, πάλι στο Σύνταγμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.