Οι εποχές παρέρχονται μα οι ληστές παραμένουν

Αγαπητέ πιτσιρίκο, 400 Ευρώ καλούμαι να πληρώσω στους ληστές του εθνικού καρόδρομου Κόρινθος – Πάτρα (λέγεται και Ολυμπία Οδός) γιατί επιμένω και αρνούμαι να πληρώνω την συμμετοχή μου στο διεστραμμένο παιχνίδι «κρυφτούλι με τον Χάρο «. Πρόκειται για παιχνίδι-θρίλερ, στο οποίο, εδώ και χρόνια, οι σύγχρονοι ληστές ΑΚΤΩΡ , ΤΕΡΝΑ , ΑΒΑΞ , ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ κλπ, υποχρεώνουν τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν.

Θα πει κάποιος πως πάντα έτσι ήτανε. Πάντα ο δρόμος ελέγχονταν από κάποιους ληστές που υποχρέωναν τους διερχόμενους να συμμετέχουν στα διεστραμμένα παιχνίδια τους.

Τι να πρωτοθυμηθούμε ; Τον Σίνη τον πυτιοκάμπτη που διέλυε τους άμοιρους περαστικούς ανάμεσα στα δυο πεύκα ;

Τον Σκίρωνα που δεν φτάνει που του έπλενες τα βρoμοπόδαρα , αλλά σε γκρεμοτσάκιζε από την Κακιά Σκάλα ή τον Προκρούστη που είχε εμμονές με το μήκος του κρεβατιού του;

Τουλάχιστον από τον τελευταίο, αν ήσουν τυχερός και το ύψος σου ήταν ίδιο με το κρεββάτι, την γλίτωνες .

Ενώ από τους σύγχρονους ληστές δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγεις. Και θα τους πληρώσεις για να περάσεις και θα φας την προστιμάρα σου αν κάνεις τον ζόρικο. .
Μην ξεχνάμε πως οι τωρινοί δουλεύουν με την άδεια και την συνδρομή της εξουσίας και είναι πανίσχυροι . Τότε τουλάχιστον η εξουσία πήρε τα μέτρα της και είχαν το τέλος που τους άξιζε . Πού να βρίσκεται όμως ο σύγχρονος Θησέας ;

Κάτι τελευταίο:
Θέλω να ανοίξω τυροπιτάδικο στη γειτονιά , αλλά δεν έχω το απαραίτητο κεφάλαιο . Μήπως μπορούνε οι χιλιάδες φίλοι του μπλογκ και εσύ πιτσιρίκο να μου προαγοράσετε τις πρώτες 100.000 τυρόπιτες ; Να είστε σίγουροι πως θα φτιάξω και το πρώτο τυροπιτάδικο!

(Αγαπητέ φίλε, η ληστεία και ο σφετερισμός συνεχίζονται αλλά οι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως με αυτό τον τρόπο θα την γλιτώσουν από τα Μνημόνια. Ή έχουν παραδοθεί στους ληστές και στη μοίρα τους. Την είδατε Μπόμπολας και θέλετε να σας προαγοράσουμε τις τυρόπιτες; Μα κι εσείς τυροπιτάδικο θα ανοίξετε; Μυρίζει όλη η χώρα τυρόπιτα. Γιατί αποκλείσατε το σουβλατζίδικο, το καφέ ή το κομμωτήριο; Ανάπτυξη, ανάπτυξη. Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Να βάλετε και διόδια στο τυροπιτάδικο. Οι Έλληνες είναι τόσο χαϊβάνια που θα τα πληρώσουν. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.