Οι εποχές παρέρχονται μα οι ληστές παραμένουν

Αγαπητέ πιτσιρίκο, 400 Ευρώ καλούμαι να πληρώσω στους ληστές του εθνικού καρόδρομου Κόρινθος – Πάτρα (λέγεται και Ολυμπία Οδός) γιατί επιμένω και αρνούμαι να πληρώνω την συμμετοχή μου στο διεστραμμένο παιχνίδι “κρυφτούλι με τον Χάρο “. Πρόκειται για παιχνίδι-θρίλερ, στο οποίο, εδώ και χρόνια, οι σύγχρονοι ληστές ΑΚΤΩΡ , ΤΕΡΝΑ , ΑΒΑΞ , ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ κλπ, υποχρεώνουν τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν.

Θα πει κάποιος πως πάντα έτσι ήτανε. Πάντα ο δρόμος ελέγχονταν από κάποιους ληστές που υποχρέωναν τους διερχόμενους να συμμετέχουν στα διεστραμμένα παιχνίδια τους.

Τι να πρωτοθυμηθούμε ; Τον Σίνη τον πυτιοκάμπτη που διέλυε τους άμοιρους περαστικούς ανάμεσα στα δυο πεύκα ;

Τον Σκίρωνα που δεν φτάνει που του έπλενες τα βρoμοπόδαρα , αλλά σε γκρεμοτσάκιζε από την Κακιά Σκάλα ή τον Προκρούστη που είχε εμμονές με το μήκος του κρεβατιού του;

Τουλάχιστον από τον τελευταίο, αν ήσουν τυχερός και το ύψος σου ήταν ίδιο με το κρεββάτι, την γλίτωνες .

Ενώ από τους σύγχρονους ληστές δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγεις. Και θα τους πληρώσεις για να περάσεις και θα φας την προστιμάρα σου αν κάνεις τον ζόρικο. .
Μην ξεχνάμε πως οι τωρινοί δουλεύουν με την άδεια και την συνδρομή της εξουσίας και είναι πανίσχυροι . Τότε τουλάχιστον η εξουσία πήρε τα μέτρα της και είχαν το τέλος που τους άξιζε . Πού να βρίσκεται όμως ο σύγχρονος Θησέας ;

Κάτι τελευταίο:
Θέλω να ανοίξω τυροπιτάδικο στη γειτονιά , αλλά δεν έχω το απαραίτητο κεφάλαιο . Μήπως μπορούνε οι χιλιάδες φίλοι του μπλογκ και εσύ πιτσιρίκο να μου προαγοράσετε τις πρώτες 100.000 τυρόπιτες ; Να είστε σίγουροι πως θα φτιάξω και το πρώτο τυροπιτάδικο!

(Αγαπητέ φίλε, η ληστεία και ο σφετερισμός συνεχίζονται αλλά οι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως με αυτό τον τρόπο θα την γλιτώσουν από τα Μνημόνια. Ή έχουν παραδοθεί στους ληστές και στη μοίρα τους. Την είδατε Μπόμπολας και θέλετε να σας προαγοράσουμε τις τυρόπιτες; Μα κι εσείς τυροπιτάδικο θα ανοίξετε; Μυρίζει όλη η χώρα τυρόπιτα. Γιατί αποκλείσατε το σουβλατζίδικο, το καφέ ή το κομμωτήριο; Ανάπτυξη, ανάπτυξη. Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Να βάλετε και διόδια στο τυροπιτάδικο. Οι Έλληνες είναι τόσο χαϊβάνια που θα τα πληρώσουν. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.