Χέρι χέρι με τον Πρετεντέρη

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, επειδή διάβασα χθες πως είχες μια θλίψη στην καρδιά σου και πως θα έβγαινες με φίλους να τα πιεις μέχρι τελικής πτώσεως, σου στέλνω ένα σατιρικό ποιηματάκι, ελπίζοντας να σου φτιάξω λίγο την διάθεση. Ένιωσα πως στο οφείλω, αφού μου έχεις φτιάξει κι εσύ τη διάθεση και με έχεις κάνει να γελάσω πολλές φορές με τα σατιρικά σου κείμενα.

Το στιχουργικό μου πόνημα είναι εμπνευσμένο από την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν τον απίθανο Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει από το βήμα της στους Έλληνες, ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον μεγαλοδημοσιογράφο του MEGA Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι μπιστικοί

Megalo ήταν το χτύπημα και κάτω από τη μέση
Ασίκη άλλον διόρισαν στου Κίτσου mou τη θέση
Μήνα τον φάγαν που κρυφά μου ήρθε στη Μουρούζη;
Μήνα που χάσαν’ την πρωτιά κι η τρίτη θέση τσούζει;

Αχ Κίτσο μου, λεβέντη μου και καραμπουζουκλή μου,
στο ξώπορτο σ’ αγνάντευα και μάτωνε η ψυχή μου.

Τι να μου κάνει η Αμφίπολη κι η Παναγιωταρέα;
Τι να μου κάνει η Βούλτεψη που αστεία λέει ωραία;
Θέλω κάποιον στο τέλος μου να μου κρατάει το χέρι
Τον πιο καλό μου μπιστικό, τον Γιάννο Ντερμπεντέρη!

(από την ποιητική συλλογή “Το απολίθωμα”)

Με αγάπη

Α.Σ.

(Αγαπητή φίλη, όταν ο Σαμαράς υπερασπίζεται τον Πρετεντέρη από το βήμα της Βουλής, καταλαβαίνεις πως είναι τελειωμένοι και οι δυο. Κοινό τέλος για αυτούς τους δυο ακροδεξιούς. Εξαιρετικό το ποίημά σας. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.