Ψήφος εμπιστοσύνης στο προτεκτοράτο

ΒουλήΔιαβάζοντας σήμερα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και τα όσα ειπώθηκαν χτες στη Βουλή -και δεν τα παρακολούθησα ζωντανά-, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η διαμάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενός προτεκτοράτου. Γιατί η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.Τους τελευταίους μήνες δεν παρακολούθησα καθόλου τηλεόραση και απέφευγα τις πολιτικές ειδήσεις γιατί δεν είναι ούτε πολιτικές, ούτε ειδήσεις.

Συνειδητοποιώ τώρα πως η ελληνική τηλεόραση -εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης των κυρίαρχων καναλιών- έχει γεμίσει από μικρά κανάλια με δημοσιογράφους που είναι στα αζήτητα, οι οποίοι καλούν έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και έναν του ΣΥΡΙΖΑ, τους βάζουν να τσακώνονται, και δημιουργούν την εντύπωση πως στη χώρα συμβαίνουν μεγάλα πολιτικά γεγονότα.

Στη χώρα μας δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Γενικά, στα προτεκτοράτα δεν συμβαίνουν και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Βέβαια, αν οι δημοσιογράφοι δεν δημιουργούν την εντύπωση πως γίνεται χαμός στην πολιτική ζωή του τόπου, θα χάσουν και τις κακοπληρωμένες δουλειές που έχουν τώρα.

Αλλά, όσο και να φωνάζουν οι δημοσιογράφοι, η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.

Και δεν έχει καμία σημασία αν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Το θέμα είναι πότε θα πάψει η Ελλάδα να είναι προτεκτοράτο.

Αν, βέβαια, πάψει ποτέ η Ελλάδα να είναι προτεκτοράτο.

Τότε, θα υπάρξουν και πάλι πολιτικές ειδήσεις.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.