Περί περιπτέρων και θρασιμιών


Με αφορμή το βίντεο που δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ να κλέβουν νερά από ένα περίπτερο στα Εξάρχεια -στο οποίο έχουν προκαλέσει ζημιές- και να χτυπούν τους εργαζόμενους στο περίπτερο, ένας αναγνώστης μου έστειλε το κάτωθι μήνυμα:

Φίλε πιτσιρίκο, με αφορμή το χθεσινό βίντεο, θυμήθηκα ένα άλλο περίπτερο 41 χρόνια πριν:

“Παρά τον πόνο τους, οι φοιτητές θα δείξουν μεγαλείο ψυχής απέναντι στον στρατιώτη που ισοπέδωσε το όνειρό τους. Αδιάψευστη απόδειξη, η μαρτυρία του κ. Σκευοφύλακα (σημείωση του πιτσιρίκου: ο Α. Σκευοφύλαξ ήταν ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο):

‘Όπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Όταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Όσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!…'”

Απόσπασμα από την συνέντευξη στο Βήμα

(Αγαπητέ φίλε, η συνέντευξη που είχε δώσει ο Α. Σκευοφύλαξ στο Βήμα, πριν από χρόνια, είναι συγκλονιστική. Τα όσα είπε ο Α. Σκευοφύλαξ θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία. Ο 20χρονος τότε στρατιώτης Α. Σκευοφύλαξ μετάνιωσε και διδάχτηκε από τη συμπεριφορά των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έβλεπαν τους στρατιώτες σαν αδέλφια τους. Αδέλφια ήταν οι φοιτητές και οι στρατιώτες. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν είναι ούτε άνδρες, ούτε αδέλφια μας. Είναι ναζιστές. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.