Στο Φισάδικο του Johnny

B
Θα μας τρελάνει, φίλε Πιτσιρίκο, ο Αλέξης ο όμορφος. Την μια μέρα τον βλέπει γνωστό και «εγκυρότατο» συστημικό site-λαγός να χαριεντίζεται σε μουράτο μαγαζί στο Κολωνάκι με τα πουρο-τεκνά που ακούν στα ονόματα Γιάννα και Μαριάννα. Με την μπουρζουαζία αγκαλιά ο Τσίπρας, ουρλιάζουν τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ που λατρεύουν να ακούν Πάολα, Παντελίδη και Φαήλο Κρανιδιώτη. Διαψεύδουν οι εκπρόσωποι.

Μετά έρχεσαι εσύ, κι αποκαλύπτεις την συνάντηση του Αλέξη με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην ίδια φτωχογειτονιά της πρωτευούσης παρέα με τις μανάδες φίλων του Χριστόφορου κι ένα δύσμοιρο τετράποδο που αναζητά τροφή αντάξια για σκύλο στα διπλανά τραπέζια.

Η εικόνα φέρνει λιγάκι σε θρίλερ γυρισμένο για την ελληνική τηλεόραση. Όσο θυμάμαι το φυστίκωμα που έριχνε ο Χριστόφορος στην πολύ μεγαλύτερη αλλά καλοστεκούμενη Πέμη Ζούνη στο σήριαλ «Μια νύχτα μόνο» ή κάπως έτσι, ανατριχιάζω.

Αναλογιζόμενος τα μαρτύρια της κυρίας Ζούνη μετά την ολοκλήρωση της σειράς όταν επιλέχθηκε από τον ΓΑΠ και τον ελληνικό λαό ως μέλος του κοινοβουλίου (παρέα με τον κύριο Βούρο αν θυμάμαι καλά), μαύρες σκέψεις κάνω για τις μανάδες των φίλων του Χριστόφορου.

Τις βλέπω βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ να δέχονται η μία μετά την άλλη τις προστυχιές των καυλωμένων από τον μακροχρόνιο αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας, βουλευτών της νέας ευρωπαϊκής αριστεράς του τόπου μας.

Και η εξουσία, φίλε Πιτσιρίκο, λένε αυτοί που γνωρίζουν, είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό.

Το μοναδικό μισάνοιχτο παραθυράκι μήπως και την σκαπουλάρουν οι μανάδες των φίλων του Χριστόφορου, από όλο αυτό το κακό που έρχεται να τις βρει, είναι ο πραγματικός τίτλος της νέας ταινίας του Χριστόφορου που στο ίδιο κείμενο αποκάλυψες. «Ίσως …»! Ναι, ίσως τελικά να την γλιτώσουνε.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, φίλος που δουλεύει (δηλαδή εργάζεται σχεδόν ως δούλος) στο φισάδικο του Johnny στο Λονδίνο, μου είπε ότι είδε τον όμορφο Αλέξη στο μαγαζί παρέα με την γυναίκα του Tόνι Μπλερ!

Να εξηγήσω πρώτα – ως οφείλω – ότι με την λέξη «φισάδικο» οι Ελληνοκύπριοι γλωσσοπλάστες της Εσπερίας αναφέρονται στο μαγαζί που σερβίρει fish and chips.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση του όμορφου Αλέξη με την Μπλέραινα δεν έγινε γνωστό. Το μόνο που εκμυστηρεύτηκε το φιλαράκι ήταν ότι στο τραπέζι, μαζί με το αταίριαστο ζευγάρι, καθόταν όλη την ώρα κι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, o Johnny ο killer, παιδί μια Πατρινιάς κι ενός Μεσολογγίτη.

Μετά το fish and chips, τον όμορφο Αλέξη τον κέρασαν γλυκό, τον κέρασαν και μέντα, μα για το φονικό δεν του είπανε κουβέντα.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, τρελό σουξέ ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, δεν τα έγραψα όλα για τη συνάντηση του Αλέξη με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο σουβλατζίδικο στο Κολωνάκι. Στο διπλανό τραπέζι καθόταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τσάκιζε καλαμάκια και πιτούλες, παρέα με τον Σάκη Ρουβά. Μας την έφαγε και την Μπλέραινα ο Αλέξης, πάνω που την είχαμε βάλει στο μάτι. Πάντως, το Κολωνάκι είναι θλιβερό πια. Τίγκα στα σουβλατζίδικα, στα άδεια καταστήματα και διαμερίσματα. Θυμίζει επαρχιακή πόλη που την εγκατέλειψαν οι κάτοικοί της. Ηλία, χάνεις που δεν είσαι τώρα στην Ελλάδα. Όσο πάει έχει όλο και πιο μεγάλη πλάκα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.