Γιώργος Μητσικώστας – Μαθήματα πολιτικής από τον Θεοδωράκη στον Λαζόπουλο

Είναι καιρός που θέλω να γράψω κάτι για τον Γιώργο Μητσικώστα, οπότε αυτό το βίντεο -από τη φετινή του δουλειά στην τηλεόραση- είναι η ιδανική ευκαιρία.

Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Γιώργο Μητσικώστα, να δουλέψω μαζί του, και να διαπιστώσω πως -σε αντίθεση με τους περισσότερους που κάνουν τηλεόραση- συνεχίζει να είναι ένας κανονικός και απλός άνθρωπος.

Ο Γιώργος Μητσικώστας κοκκινίζει όταν του λένε καλά λόγια οι άνθρωποι στον δρόμο ή στα καφέ. Έχει μια παιδικότητα στη συμπεριφορά του και δεν έχει ύφος και πόζα.

Επίσης, δεν έχει εμμονές και εμπάθεια στη σάτιρά του. Κατά κάποιον τρόπο, τους αγαπάει όλους αυτούς που μιμείται. Ακόμα κι αυτούς που είναι δύσκολο να αγαπηθούν.

Ο Γιώργος Μητσικώστας έχει ένα σπάνιο ταλέντο -δεν υπάρχουν πολλοί μίμοι, παγκοσμίως, με τέτοια γκάμα μιμήσεων- αλλά γεννήθηκε στη λάθος χώρα.

Αν ο Μητσικώστας είχε αποφασίσει να φύγει στο εξωτερικό -και ειδικά στις ΗΠΑ-, θα είχε κάνει πάρα πολύ μεγάλα πράγματα και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια μέρα που ήμασταν στο αυτοκίνητό του και, αφού μιλούσε σαν Μάνος Χατζιδάκις και Γιώργος Γεωργίου -και έκανε τον Μάνο Χατζιδάκι να περιγράφει ποδοσφαιρικό αγώνα-, ξαφνικά άρχισε να μιμείται εμένα. Κόντεψα να λιποθυμήσω από τα γέλια.

Ένα σπάνιο ταλέντο, ένας όμορφος άνθρωπος.

Καλή επιτυχία, Γιώργο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.