Επιστροφή του βασιλιά ζητάει η Τρόικα

Την αλλαγή του πολιτεύματος στην Ελλάδα ζητάει η Τρόικα, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τους Έλληνες αντιπροσώπους των τραπεζιτών και των εφοπλιστών στο Παρίσι. Η Τρόικα ζητάει να επιστρέψει ο βασιλιάς στην Ελλάδα, ώστε αφενός να μη συζητάει με πολλούς και αφετέρου να μπορέσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να εξαντλήσει την τετραετία, ξεπερνώντας τον σκόπελο της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Τρόικα, η Ελλάδα δεν έχει εδώ και χρόνια Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία -αφού οι εκλεγμένοι πολιτικοί δεν παίζουν κανέναν ρόλο και εφαρμόζουν τις εντολές της Τρόικας-, οπότε το ζήτημα είναι τυπικό, και η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη Μοναρχία.

Η αλλαγή του πολιτεύματος θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή μπορεί να περάσει κρυμμένη σε κάνα νομοσχέδιο για την φέτα που είναι ελληνική.

Παράλληλα με την αλλαγή του πολιτεύματος, η Τρόικα ζητάει οι πολιτικοί να αντικατασταθούν από επαγγελματίες μεταφραστές, ώστε να μεταφράζουν πιστά τις εντολές της Τρόικας και να μην χάνονται στη μετάφραση.

Αντιδράσεις από τους Έλληνες για την επιστροφή του βασιλιά δεν αναμένεται να υπάρξουν, αφού, επί χρόνια, δέχονται χωρίς καμία αντίδραση τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την διαρκή καταπάτηση του Συντάγματος.

Πάντως, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία κατά της αλλαγής πολιτεύματος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε, μετά την μαχητική διαδήλωση, να μοιραστούν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ντυθεί Άι-Βασίληδες και θα βγάζουν selfie με τους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ. Χρόνια πολλά!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.