Αναρχικές ταράτσες

Πανικό έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία η πληροφορία πως στις ταράτσες των πολυκατοικιών στα Εξάρχεια παραμένουν εκατοντάδες κουκουλοφόροι, ενώ, ανάμεσά τους, υπάρχουν και 150 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αναρχικό ρεπορτάζ, οι καταληψίες των ταρατσών σκοπεύουν να κάνουν πανωσηκώματα στις ταράτσες και να μένουν στα αυθαίρετά τους στον έβδομο όροφο.

Το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες νεαροί πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα και πετούσαν στους άνδρες των ΜΑΤ μολότοφ, ενώ, μόλις τελείωσαν οι οδομαχίες, οι νεαροί τηλεφώνησαν στον Κάβουρα και παρήγγειλαν 1.500 διπλόπιτα σουβλάκια, ζητώντας delivery στις ταράτσες.

Ένας ντελιβεράς κατήγγειλε πως οι ιπτάμενοι αναρχικοί τον πέταξαν από την ταράτσα επειδή τα σουβλάκια δεν είχαν τζατζίκι και τον πέρασαν για ασφαλίτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχαν και κάτοικοι των Εξαρχείων που πετούσαν από τα μπαλκόνια ψυγεία, καρέκλες και τραπέζια κατά των ανδρών των ΜΑΤ, αλλά οι κάτοικοι λένε πως πέρασαν τους ματατζήδες για παλιατζήδες και τους πετούσαν όλα τα άχρηστα έπιπλα.

Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε πως, ευτυχώς που δεν υλοποιήθηκε το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων με τις πράσινες ταράτσες, γιατί οι κουκουλοφόροι θα πετούσαν στα ΜΑΤ ζαρντινιέρες, χασισόδεντρα και κοπριά.

Πάντως, οι ταράτσες των Εξαρχείων απέκτησαν ζωή, και θα είναι πολύ ωραίο οι συγκρούσεις των ιπτάμενων αναρχικών με τα ΜΑΤ να γίνονται και στις ταράτσες, ώστε να πέφτουν χημικά και μολότοφ και στα ρετιρέ, και να μην έχουν αυτό το προνόμιο μόνο όσοι ζουν στα ισόγεια, τα υπόγεια και τους πρώτους ορόφους.

Πρέπει να ζωντανέψουν και οι επάνω όροφοι των πολυκατοικιών.

(Περισσότερα για το θέμα – αλλά και για άλλα θέματα της καυτής επικαιρότητας- στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο του The Press Project, στις 18:00. Στην εκπομπή θα μιλήσει και ένας άνδρας των ΜΑΤ που έφαγε μια τετράφυλλη ντουλάπα στο κεφάλι από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου αλλά σώθηκε από θαύμα και βρήκε μέσα στη ντουλάπα ένα λαχείο που λήγει στο 7 και κληρώνει αύριο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.