Εκλογές – Διόρθωση

GRΟι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου. Ήδη, ξεκίνησαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις και ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στα κόμματα αλλά νομίζω πως αυτά είναι γνωστά, βαρετά και αναμενόμενα, οπότε πρέπει να τα προσπεράσουμε, αφού η ουσία είναι πως αυτές οι εκλογές αποτελούν μια διόρθωση.

Στις διπλές εκλογές του 2012, οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να τιμωρήσουν τα κόμματα και τους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και τον εξευτελισμό, και να δώσουν μια προοπτική ελπίδας στην χώρα μας.

Οι Έλληνες, από φόβο, τρόμο, συνήθεια, θυμό ή οτιδήποτε άλλο, δεν άρπαξαν την ευκαιρία των εκλογών του 2012, και διατήρησαν στην κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα που κυβερνούν επί δεκαετίες και που ευθύνονται για την χρεοκοπία και την παρακμή της Ελλάδας.

Το τι ακολούθησε στα δυόμισι χρόνια που μεσολάβησαν από τις εκλογές του 2012 μέχρι σήμερα, το γνωρίζουμε όλοι.

Η ελληνική κοινωνία είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και το οικονομικό αδιέξοδο το έχουν αντιληφθεί οι πάντες, ενώ όλο και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η Ελλάδα είναι σε μια πορεία που δεν οδηγεί πουθενά. Το λένε πια όλοι. Και Έλληνες και ξένοι.
Και δεν είναι μόνο ότι το λένε· το βλέπουμε, το ζούμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως η Ελλάδα δεν έχει πια τις ευκαιρίες που είχε πριν από τις εκλογές του 2012. Τώρα η Ελλάδα είναι δεμένη από παντού.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει στις εκλογές του 2012.

Θα στείλουν την Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ στην διάλυση.

Δεν υπάρχει ελεύθερος και λογικός άνθρωπος στην χώρα μας που να πιστεύει πως είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια θετική λύση και προοπτική για την Ελλάδα, αν διατηρηθούν στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, δεν είναι η ελπίδα και η πίστη που θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Είναι η αηδία για τις καθεστωτικές δυνάμεις, η απόγνωση και το “δεν πάει άλλο”.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την χώρα μας αν η ελληνική κοινωνία είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στις εκλογές του 2012, και είχε η ίδια αποδώσει δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το μήνυμα που θα είχε σταλεί τότε προς την Κομισιόν, το ΔΝΤ και όλο τον κόσμο, θα ήταν πως οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός που δεν εκβιάζεται.

Αντιθέτως, το μήνυμα που στείλαμε ήταν πως είμαστε υποτελείς και με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι Έλληνες θα διορθώσουν το λάθος που έκαναν στις εκλογές του 2012.

Αν οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, θα έδειχναν αξιοπρέπεια.

Στις εκλογές του 2015, μιλάει η ανάγκη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.