Μποναμάς στους υπαλλήλους της βουλής

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, σήμερα διάβασα μια κοινωνικά δίκαιη απόφαση που πήρε ο κ. Μειμαράκης, ο οποίος πιστεύω ότι βάζει ένα τέλος σε μια στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας και αποκαθιστά μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας πολύ αδικημένης τάξης. Αυτής των υπαλλήλων της Βουλής. Σύμφωνα με αυτή, δίδεται μποναμάς 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου, όπως χριστουγεννιάτικα δώρα, βραβεύσεις των παιδιών των υπαλλήλων που αρίστευσαν, καθώς και άλλες δράσεις που εντάσσονται στον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου.

Για την εν λόγω επιχορήγηση, ο σύλλογος των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος εντέλει έκανε δεκτό το αίτημά τους.

Επιτέλους! Γιατί τα παιδιά τον υπολοίπων είναι τσογλάνια και μούλικα.

Δεν μπορεί όλη η κοινωνία και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα -ξέρετε αυτοί οι κοπρίτες που δουλεύουν μόνο 14 με 16 ώρες το 24ωρο, με επιδόματα, που αμείβονται πλουσιοπάροχα με παχυλούς μισθούς των 650 ευρώ, χαμηλότατου μορφωτικού επιπέδου masters, που τα παιδιά τους πάνε στα καλύτερα σχολεία παίρνοντας την καλύτερη μόρφωση χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ιδιαίτερα από καθηγητές αρπακτικά και δεν έχουν καμία άλλη ανάγκη κτλ- και συνταξιούχοι χορτάτοι “περήφανα γηρατειά”, που για να μην κάθονται στα καφενεία ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε από hobby, να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.

Δυστυχώς, έχουμε όλες τις αρετές που θα έπρεπε να απεχθανόμαστε και κανένα ελάττωμα που θα έπρεπε να θαυμάζουμε.

Το θράσος, η αμετροέπεια και η ύβρις είναι από τα θεμελιώδη συστατικά της δημιουργίας και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Κατά καιρούς ταυτιζόμενα με τις ανάγκες της κάθε εποχής, συνυπαίτιας και της κοινωνίας που προσπαθούσε πάντοτε να διασφαλίσει τα ατομικά συμφέροντα του κάθε μέλους της.

Οι μάσκες πέφτουν, η σαπίλα σε όλη της την έκταση.

Εμείς, ας κάτσουμε απαθείς, πουλημένοι, σκατοψυχοι, ιδιοτελή μικρόψυχα λαμόγια να εκλέγουμε αυτούς που μας αξίζουν.

Όσο για τους περίφημους 300 της βουλής, θα ήθελα να παραφράσω ένα απόφθεγμα που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ “ποτέ τόσο λίγοι δεν έκαναν τόσα λίγα σε τόσους πολλούς”.

Ευχαριστώ.

Δ.Φ.

(Αγαπητέ φίλε, θα διαφωνήσω μαζί σας. Όπως βλέπετε από τον μποναμά στους υπαλλήλους της Βουλής, λεφτά υπάρχουν. Αντί λοιπόν να παίρνετε ανάποδες για τον μποναμά στους υπαλλήλους της Βουλής, θα πρέπει να χαρείτε και να ζητήσετε κι εσείς μποναμά. Τα γράφω χρόνια τώρα. Πάλι με αφορμή ένα επίδομα που δόθηκε στους υπαλλήλους της Βουλής, έγραφα το 2012: “Αντί να ουρλιάζουμε όλοι για επιδόματα που δίνονται σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, θα πρέπει να απαιτήσουμε μεγάλα επιδόματα για όλους τους ανθρώπους. Είτε εργάζονται, είτε όχι. Και τα επιδόματα αυτά θα πρέπει να είναι διαρκή. Για πάντα.”. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.