Οι γνωστοί άγνωστοι πήγαν διακοπές

Αγαπητέ πιτσιρίκο, διαβάζοντας τον σημερινό τύπο, ανάμεσα στις συνηθισμένες ειδήσεις του ποσό καλά πάμε σαν χώρα οικονομικά, κοινωνικά αλλά κυρίως πολιτικά, και επειδή βαρέθηκα αυτή τη ρουτίνα των καλών ειδήσεων, είπα να ρίξω και μια ματιά στα διεθνή θέματα. Το μάτι μου λοιπόν έπεσε σε κάποια επεισόδια που έγιναν στην Ζυρίχη. Πρωταγωνιστές 200-300 κουκουλοφόροι με μολότοφ έσπασαν μαγαζιά και έκαψαν κάποια αυτοκίνητα.

Βεβαίως, η καταστολή ή ίδια, πλαστικές σφαίρες, χημικά και ξύλο.

Για το πώς βρέθηκαν τώρα 200-300 κουκουλοφόροι στην Ζυρίχη μπορώ να δώσω κάποιες δικές μου εκδοχές:

Α) Στείλαμε τους δικούς μας για ξεκούραση επειδή είναι ήδη συνταξιούχοι (45 χρόνια γνωστοί άγνωστοι βλέπεις)

Β) Τους στείλαμε για μεταπτυχιακό

Γ) Βαρέθηκαν την απραξία, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως λαϊκή ή αντιπολιτευτική αντίδραση ή διεκδίκηση να μπουρδελοποιησουν και να καπελώσουν. Έσπασαν τα νεύρα τους από το ραγιαδισμό και την σιχαμένη υποτέλεια, ανεκτικότητα και σκόπιμα άνευρη αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας και είπαν να δοκιμάσουν κάπου αλλού την τύχη τους

Δ) Κάνουν προπόνηση, γιατί, όπου να ‘ναι εκλογές έρχονται, κάπου θα φανούν χρήσιμοι (αν και με αυτό το πολιτικό σύστημα, οι Σαμαράς και Βενιζέλος φαντάζουν επαναστάτες)

Ε) Πήγαν να μετρήσουν τις καταθέσεις τους. Πρακτοράκια και ασφαλιτακια τόσα χρόνια, με τόσες υπερωρίες (βράδια, αργίες, βαρέα και ανθυγιεινά), συν μισθούς και προαγωγές, πιστεύω έχουν κάνει την μπάζα τους.

Πάντως, και χωρίς πλάκα, όταν στην καρδιά της τοκογλυφίας και το παγκόσμιο Κέντρο συσσώρευσης πλούτου συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε “κάτι συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας” που δεν γνωρίζουμε .

Αυτό, όμως, που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι για άλλη μια φορά είμαστε για κλάματα.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Δ.Φ.

(Αγαπητέ φίλε, η πρώτη σκέψη όλων για τα επεισόδια στη Ζυρίχη ήταν πως οι ιπτάμενοι αναρχικοί πέταξαν από ταράτσα σε ταράτσα και έφτασαν από τα Εξάρχεια στη Ζυρίχη. Μια δεύτερη σκέψη είναι πως έχει σαπίσει τόσο πολύ η Ευρώπη που, σε λίγο, θα γίνουν σχεδόν όλοι αναρχικοί, και τα επεισόδια θα τα κάνουν οι λίγοι καπιταλιστές. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.