Ο Νίκος Ρωμανός αποτελεί την Υπέρβαση

Νίκος ΡωμανόςΑν και έπαψε βίαια η παιδική του ηλικία…

“Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί
που θα `χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα ” (1)

Αγαπητέ πιτσιρίκο, υποκλίνομαι σε όσους, με όποιον τρόπο και μέσα υπερασπίστηκαν το Νίκο Ρωμανό.

Ή μάλλον καλύτερα, σε όσους ο Νίκος Ρωμανός με τη δύναμη, με την καθαρότητα, με την συνέπεια λόγων και πράξεων ανάγκασε να τον υπερασπιστούν. Αυτοί αποτελούν την όποια ελπίδα.

Λυπάμαι εκείνους που δεν κατάλαβαν ποτέ· που δεν γνωρίζουν τα πραγματικά νοήματα λέξεων όπως Ελευθερία, Ακεραιότητα, Αγώνας, Αλληλεγγύη, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Σωφρονισμός, Δημοκρατία, Αναρχία…

Είναι οι ίδιοι που δεν κατανοούν τη λέξη Πρόσφυγας, Μετανάστης, Φτωχός, Άστεγος, Απεργός.

Είναι οι ίδιοι που δεν αντιλαμβάνονται τη λέξη Συνεργασία, Ειρήνη, Δικαίωμα, Υποχρέωση.

Είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν σκέφτηκαν να φέρουν το σύστημα στα μέτρα τους, αντίθετα το υπηρετούν τυφλά και έφεραν τον εαυτό τους στα μέτρα του συστήματος.

Αυτοί αποτελούν την παρακμή του κόσμου, την διαιώνιση της κοσμικής μας σαπίλας, την τροχοπέδη σε κάθε τι νέο και ριζοσπαστικό που όμως είτε το θέλουν είτε όχι θα έρθει.

“Γιατί η ιστορία είναι μια διαδικασία υπέρβασης της κατάστασης του ζώου. Είναι η ιστορία της ανθρωπογένεσης, της νοογένεσης, της ανάπτυξης των δυνάμει ικανοτήτων του ανθρώπινου όντως. Ιστορία δημιουργίας επιστημών, τέχνης, συνολικά πολιτισμού “. (2)

1. Κάποτε θα ‘ρθουν, Λ. Παπαδόπουλος, 1η εκτέλεση Π. Σιδηρόπουλος
2. Ανθρώπινη Φύση – Για έναν κομμουνισμό του πεπερασμένου, Ε. Μπιτσάκης.

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, αξιοπρέπεια φώναξε με την στάση του ο Νίκος Ρωμανός. Και μας έδωσε την ευκαιρία αφενός να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, και αφετέρου να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε. Επίσης, εμένα με έκανε να αφήσω τα θέατρα και να τρέχω ξανά στις πορείες με τους αναρχικούς. Δεν έβαλα τη φωτογραφία που μου έστειλες από την πορεία για τον Ρωμανό την προηγούμενη εβδομάδα. Έβαλα αυτή που τράβηξα εγώ, που είναι από το ίδιο σημείο με τη δική σου, στην αρχή της Σταδίου στην Ομόνοια. Το πανό γράφει “Βαθιά ανάσα μέχρι το θάνατο Κράτους και Κεφαλαίου”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.