Ο Χαϊκάλης κατέστρεψε (και) την κυριακάτικη αγορά

Αγαπητέ πιτσιρίκο, μόλις παρακολούθησα ένα ρεπορτάζ για την κίνηση στην αγορά σήμερα. Γούρλωσα τα μάτια σαν κουκουβάγια και φοβήθηκε και η γυναίκα μου. Με τέτοιες μαλακίες που βλέπω -κοντεύω και τα σαράντα-, θα πάθω κανένα εγκεφαλικό σκέφτηκα. Λέω, κάτσε να γράψω στον πιτσιρίκο πριν λαλήσω.

Στο ρεπορτάζ λένε οι καταστηματάρχες ότι ο κόσμος δε ψώνισε ιδιαίτερα σήμερα γιατί οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών τον έχουν επηρεάσει αρνητικά και φοβάται.

Ο κόσμος δηλαδή, πριν γίνει αυτή η αποκάλυψη για το χρηματισμό Χαϊκάλη, ήταν έτοιμος να βγει στη κυριακάτικη ανοιχτή αγορά και, επειδή δε προλαβαίνει να ξοδέψει τα λεφτά του τις υπόλοιπες καθημερινές και το Σάββατο μέχρι το απόγευμα, περιμένει με αγωνία να ξημερώσει η Κυριακή και να ψωνίσει.

Μερικοί μάλιστα έχουν και αϋπνίες, από την ανησυχία μη τους πάρει ο ύπνος το πρωί της Κυριακής και δεν βρούνε ρούχα και παπούτσια στα νούμερα τους.

Μετά από αυτό, νομίζω ότι ο εμπορικός σύλλογος της χώρας πρέπει να βγει και να καταδικάσει την συμπεριφορά του Χαϊκάλη, ο οποίος βγαίνει τέτοιες στιγμές και καταγγέλλει απόπειρα χρηματισμού του.

Πιστεύω ότι, μαζί με τις διάφορες τροπολογίες που περνάνε αυτές τις ημέρες στη Βουλή, θα πρέπει να περάσουν και τροπολογία, ώστε να απαγορεύεται να γίνονται καταγγελίες τέτοιου είδους ημέρες Χριστουγέννων, Πάσχα και Απόκριες, για να μη χαλάνε την εορταστική διάθεση των καταναλωτών.

Με εκτίμηση

Βασίλης

(Αγαπητέ Βασίλη, πρέπει ο εισαγγελέας να κλείσει την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας, γιατί έχει καταρρεύσει η αγορά. Δεν έπρεπε να κάνει την καταγγελία ο Χαϊκάλης χρονιάρες μέρες. Έπρεπε να δωροδοκηθεί· να πάρει τα χρήματα και να μην το μάθουμε ποτέ. Αυτή είναι η σωστή και υπεύθυνη στάση ενός τίμιου βουλευτή. Όσο για τους τηλεδημοσιογράφους είναι ικανοί να πουν πως η γέννηση του Χριστού επηρέασε αρνητικά την χριστουγεννιάτικη αγορά. Και οι περισσότεροι Έλληνες θα το πιστέψουν. Να είσαι καλά. Χρόνια πολλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.