Σημερινά

Καλημέρα πιτσιρίκο. Τελικά, αυτή την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα, γενικά, αλλά τις τελευταίες μέρες ακόμη περισσότερο, για να την χαρακτηρίσω, έχω χιλιάδες λέξεις μέσα μου που όμως δεν φτάνουνε στα χείλη. Αφήνω σε εσένα το σχολιασμό, μέσα από τη θλίψη και το αδιέξοδο της χώρας, μια χαραμάδα γέλιου.

Σημερινά:

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών θα εκληφθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ως πιστωτικό γεγονός, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συγκλονισμένος από την παράσταση του θεατρικού έργου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την οποία και παρακολούθησε την Κυριακή το βράδυ.

«Έκλαψα με την καρδιά μου. Έχω και μια ιδιαίτερη ευαισθησία γιατί η μητέρα μου είναι από τη Σμύρνη» τόνισε στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. (Πήγε δύο μέρες μετά τη δήλωσή του ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, λόγω ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σαν τη Μικρασιατική Καταστροφή)

Το Grexit δεν υπάρχει πλέον στις κεραίες των Ευρωπαίων εταίρων μας με τη συχνότητα και την ένταση που υπήρχε το 2011 και 2012, αλλά «θα μπορούσε να υποκινηθεί από την Ευρώπη στην περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές». Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους Σύρους που μαζέψανε σήμερα το βράδυ από το Σύνταγμα δεν γράφω τίποτε. Αυτά είναι σοβαρά γεγονότα και σε αυτό το κείμενο δεν ασχολούμαι με τέτοια.

Να είσαι καλά,

Ανδρέας

Υ.Γ. Ναι, δεν παρακολουθώ τα social media, τα βαριέμαι αφόρητα. Δεν αντέχω να παρακολουθώ και να διαβάζω τόσους γελοίους αποζητώντας κάποιο διαμάντι. Εσένα σε διαβάζω καθημερινά στο blog σου, αναγνωρίζω βέβαια ότι κάποιες ατάκες σου στο facebook είναι τρομερά πετυχημένες, καίριες και στο σωστό χρόνο αλλά ας όψεται.

(Αγαπητέ φίλε, μετά την χρεοκοπία της χώρας, συνεχίσαμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να είναι όλα καλά καμωμένα. Και φέραμε ακόμα περισσότερους γελοίους στα έδρανα της βουλής και στην κυβέρνηση, για να αποδείξουμε πόσο άνετοι είμαστε. Ε, αυτά πληρώνονται μια μέρα. Ο μόνος λόγος που σχολιάζω την επικαιρότητα είναι επειδή επιβιώνω μέσα από το γράψιμο. Ειλικρινά, τα τελευταία δυο χρόνια δεν θα ήθελα να γράφω τίποτα για την επικαιρότητα. Κι εγώ βαριέμαι τα social media και τα αποφεύγω όσο μπορώ. Όσο ήμασταν στους δρόμους, τα social media μου άρεσαν πολύ· τώρα είναι θλιβερά. Αν δεν είχαν να κάνουν με την δουλειά μου, δεν θα είχα λογαριασμό στα social media. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.