Το μανιφέστο του φθόνου

Γεια σου Πιτσιρίκο! Σήμερα, έπειτα από τρεις εβδομάδες, βγαίνει ο Νίκος Ρωμανός από το νοσοκομείο. Του εύχομαι περαστικά και του στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια. Όλα τα ειδησιογραφικά sites ανέβασαν την είδηση. Θέλω να σου γράψω για τα αισχρά κι απάνθρωπα σχόλια που έσπευσε να κοινοποιήσει ο κάθε άσχετος, ο κάθε φασίστας.

Ένα μικρό δείγμα εξ αυτών: “Έπαιξε καλά το ρόλο του το κωλοπαίδι των Β.Π.!” “Ψόφος στον τρομοκράτη”.

Δε συνειδητοποιούν τίποτα; Μηδέν ανθρωπιά κι ευαισθησία;

Ξέρεις τι πιστεύω; Ότι οι Έλληνες, κατά βάθος, φθονούν το Ρωμανό, για τον απλούστατο λόγο πως πήγε κόντρα (με όλα τα μέσα) σ’ ένα σάπιο σύστημα και σ’ αυτούς που το συντηρούν, έκανε αυτό που εμείς δε μπορούμε.

Κατάφερε να τους κάνει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, να αηδιάσουν από τη δειλία και την κακία που κρύβουν μέσα τους και ν’ αναρωτηθούν:

Όπα, ρε φίλε, τι συμβαίνει; Ένα παιδί 21 χρονών μας βάζει τα γυαλιά κι εμείς προσκυνάμε τα καθάρματα;

Όχι, ας συνεχίσουμε έτσι, ας μην ξυπνήσουμε από τη αποχαύνωση της τηλεόρασης, ας μη σηκωθούμε από τους άνετους καναπέδες μας, να πεθάνει ο αναρχικός τρομοκράτης.

Όμως, δεν έχουν καταλάβει κάτι. Ο πραγματικός τρομοκράτης δεν είναι ο Νίκος Ρωμανός.

Ο Νίκος Ρωμανός είναι αγωνιστής, ένας αγωνιστής που πάλεψε και για μας.

Ένας αγωνιστής που ξεμπρόστιασε τους πολιτικούς.

Οι πραγματικοί τρομοκράτες βρίσκονται στο κτήριο της βουλής και στα τηλεοπτικά παράθυρα της κάθε “ενημερωτικής” εκπομπής που παραπληροφορεί κι εμποτίζει με τρόμο τον εγκέφαλο του άβουλου λαού.

Τους λυπάμαι, και ξέρεις γιατί; Πώς αντέχουν τους εαυτούς τους; Ο Νίκος Ρωμανός μας έδειξε τι είναι ο καθένας από εμάς, ποιος είναι αλληλέγγυος και ποιος όχι.

Οι μικροστοί ξεχνούν τι έχει βιώσει. Οι μικροαστοί εύχονται το θάνατό του.Οι μικροαστοί δεν ενδιαφέρονται.

Ο Ρωμανός τράνταξε τα θεμέλια αλλά εμείς είμαστε ανίκανοι να γκρεμίσουμε το κτήριο!

Θεοδώρα

Υ.Γ. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ότι θα έπρεπε να ήμαστε εμείς!

(Αγαπητή Θεοδώρα, γράφω χρόνια πως ο φθόνος είναι η κατάρα του Έλληνα. Το γράφω από πριν χρεοκοπήσει η χώρα. Για του λόγου το αληθές, ένα κείμενο του 2006: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Είχα γράψει τον Φεβρουάριο του 2013 πως ο Νικόλαος Ρωμανός είναι πια ο προσωπικός μου ήρωας. Σήμερα, ο Νίκος Ρωμανός είναι ο ήρωας πολλών Ελλήνων. Ακόμα και πολλών από αυτούς που τον κατηγορούν. Γιατί, είπαμε, ο φθόνος είναι συντετριμμένος Θαυμασμός. Ο Νίκος Ρωμανός, ένας αναρχικός, έκανε πράξη το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας, Ελευθερία ή θάνατος, και άφησε όλους τους Έλληνες “πατριώτες”, ξερούς. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.