Αν υπάρχει μια ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ενεργή συμμετοχή και η στήριξη του κόσμου

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, στο πλαίσιο του όλου προβληματισμού, ας βάλω κι εγώ μια οπτική που νομίζω ότι λείπει, και πρέπει να ειπωθεί για να λυθούν απορίες αλλά και να δημιουργηθούν νέοι προβληματισμοί. Στηρίζω ενεργά το ΣΥΡΙΖΑ από ίδρυσης του, ήταν ένα εγχείρημα πρωτότυπο για τα δεδομένα της ελληνικής αριστεράς, και κάτι που πίστευα πάντα ότι θα δώσει μια ώθηση στα πράγματα.

Είναι επαναστατικό κόμμα; Όχι, ούτε καν σοσιαλιστικό.

Διακρίνω χαρακτηριστικά ηγέτη στον Τσίπρα; Όχι. Ποτέ δε με απασχολούσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια πιο δυναμική φυσιογνωμία θα έσπρωχνε τα πράγματα μπροστά.

Φοβάμαι ότι θα γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Δεν ζω στο δικό μου μαγικό κόσμο που οι ρομαντικές μελισσούλες γκαστρώνουν τα λουλουδάκια και τέλος καλό όλα καλά.

Ενοχλούμαι από την κατάσταση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ορισμένοι ήδη ράβουν κοστούμια; ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Αλλά, αν δεν φρενάρω εγώ αυτή την κατάσταση, κι ο κάθε εγώ, τότε ποιος θα το κάνει;

Έχω ελπίδες ότι θα κάνει 2-3 ουσιαστικά πράγματα; Ναι, αλλά έχω αμφιβολίες το αν αυτά τα 2-3 πράγματα θα χρησιμεύσουν για πιο δυναμικές αλλαγές.

Όσο κι αν έχει ξεχαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη του.

Κι αν γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και ο ελληνικός λαός. Απ’ την οπτική, ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απολύτως χωρίς την ενεργή συμμετοχή και στήριξη του κόσμου.

Αν υπάρχει μια ελπίδα για το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι. Ούτε το προεκλογικό του πρόγραμμα, ούτε οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε τίποτα.

Η ενεργοποίηση του κόσμου, αυτό θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας. Χωρίς αυτήν, 2 μήνες θα αντέξει.

Μετά θα βγουν και πάλι τα τανκς.

Κ.Μ.

(Αγαπητέ φίλε, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντέξει πάρα πολύ και χωρίς τη συμμετοχή και την στήριξη του κόσμου. Πώς άντεξαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα; Από την ενεργή συμμετοχή και την στήριξη των πολιτών; Όχι, βέβαια. Ε, έτσι μπορεί να αντέξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς τη συμμετοχή και την στήριξη των πολιτών. Μην περιμένετε πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά, μην περιμένετε πολλά από τους άλλους. Κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται. Σήμερα στην Ελλάδα κυριαρχεί -ακόμα περισσότερο από πριν- η κακία, ο φθόνος και η χαρά για την δυστυχία του άλλου. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι πολίτες θα συμμετάσχουν ενεργά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μέσα στην πολυκατοικία που μένουν για το πώς θα ζεσταθούν όλοι μαζί, με αποτέλεσμα να ξεπαγιάζουν χώρια και να πληρώνουν ο καθένας τους τρελούς λογαριασμούς στη ΔΕΗ για να ζεστάνουν ένα δωμάτιο του σπιτιού με το αερόθερμο; Ωραία συμμετοχή θα έχουν όλοι αυτοί και ωραία στήριξη θα δώσουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.