Δημοκρατία delivery

Γεια σου πιτσιρίκο. Πόση ασχήμια μπορεί να έχει ένας δημόσιος εκπαιδευτικός που, ενώ θα πληρωθεί κανονικά δύο μέρες που θα κάθεται (και τρεις ενδεχομένως), δεν αποφασίζει να πάει να ψηφίσει, ώστε να φύγει το κακό από την ζωή του; Ας μου πει κάποιος, πόση;

Είμαστε έξι που πηγαίνουμε κάθε πρωί μία μισή ώρα ταξίδι.

Εννιά στις δέκα συζητήσεις μας μέχρι τώρα είναι πόσο κακή είναι η αξιολόγηση, πόση ανασφάλεια έχουμε που είμαστε αναπληρωτές εσπατζήδες και δημοσίων επενδύσεων, πόσο μας την σπάνε οι φασίστες διευθυντές και σχολικοί σύμβουλοι με τα ψευτοπρογράμματά τους και τις αποτυχημένες επιμορφώσεις τους, πώς να ζήσει μία οικογένεια με τα λεφτά που μας δίνουν, και άλλα πολλά.

Ε λοιπόν πιτσιρίκο, οι πέντε από τους έξι δεν θα ψηφίσουν.

Και ποια η απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν θα πας να ψηφίσεις;

ΝΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: έχουμε οικονομική κρίση και είναι πολλά τα έξοδα…

Όμως, για να πίνεις τα ξίδια τα βράδια έχεις λεφτά,
για να φοράς τις ωραίες μποτούλες και για αυτές έχεις,
για να κάνεις ταξιδάκια αναψυχής κάθε τρεις και λίγο πάντα θα έχεις.

Τώρα που σε χρειάζεται η κοινωνία όμως, δεν έχεις!

Και οι βλάκες που σκάνε ένα σκασμό λεφτά για να έρθουν από το εξωτερικό, τους περισσεύουν.

Ακόμα και οι από πεποίθηση αντίθετοι στο κοινοβουλευτικό “δημοκρατικό” σύστημα -αναρχοάπλυτοι κατά Άδωνη μπορεί και να στηρίξουν αυτή τη φορά.

Κώστας

Υ.Γ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!

(Αγαπητέ φίλε, μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να τρέχουν οι συνάδελφοί σας να ψηφίσουν. Μπορούν να στείλουν ένα μέιλ στον ΣΥΡΙΖΑ να τους φέρει την αξιοπρέπεια, την ισονομία και την δικαιοσύνη στο σπίτι τους. Κι όπως θα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, να πιάσει και δυό μπύρες. Δημοκρατία delivery. Το θέμα δεν είναι ότι δεν ψηφίζουν -τίποτα δεν άλλαξε ποτέ με τις εκλογές, αφού η δημοκρατία είναι πολλά περισσότερα πράγματα από τις εκλογές- αλλά πως δεν διεκδικούν. Εντάξει, είναι πιο βολικό να αισθάνονται πάντα αδικημένοι. Πάντως, καλύτερα που δεν ψηφίζουν οι συνάδελφοί σας, γιατί εγώ δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη. Καμιά ωραία γκόμενα παίζει ανάμεσα στους συναδέλφους σας που δεν ψηφίζουν; Αν υπάρχει, μπορεί να αξίζει να προσπαθήσετε να της αλλάξετε γνώμη. Κάντε το για την πατρίδα. Να είστε καλά. Καλό βόλι!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.