Μαζί τα είπανε – Ανθολόγιο εξαπάτησης (Δημήτρης Μαρούλης, Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Βασίλης Κουφόπουλος)

Μαζί τα είπανε εξώφυλλοΤο “Μαζί τα είπανε” (Εκδόσεις Λιβάνη) είναι ένα βιβλίο που έγραψαν τρεις αγαπημένοι συνάδελφοι, ο Δημήτρης Μαρούλης, ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης και ο Βασίλης Κουφόπουλος. Οι τρεις δημοσιογράφοι συγκέντρωσαν τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής της χώρας -από το 1996 έως το 2013- για μια σειρά κορυφαίων ζητημάτων. Αξίζει να το διαβάσετε.

Μαζί τα είπανε οπισθόφυλλο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΚΛΑΜΠΑΝΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

Το υλικό εντοπίστηκε και αποθηκεύτηκε έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αμφισβήτηση της ύπαρξης των δηλώσεων.

Ορισμένοι, βέβαια, πιο προνοητικοί πολιτικοί απέσυραν από τις σελίδες τους στο Διαδίκτυο τις βαρύγδουπες τοποθετήσεις που σήμερα είναι πιθανό να τους εκθέτουν.

Άλλοι, σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις, έχουν μια εύκολη απάντηση για όσα έχουν πει και δεν μπορούν πλέον να απαρνηθούν. Οι δηλώσεις τους, λένε, ισχύουν μόνο στο χρονικό πλαίσιο που γίνονται, κάτω από τα συγκεκριμένα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα. Συνεπώς, είναι ένας δημόσιος λόγος με ημερομηνία λήξης!

Με άλλα λόγια, τα λόγια τους δεν έχουν καμία αξία μετά την απομάκρυνση από την κάλπη!

Ο κόσμος που βιώνει την πικρή αλήθεια των μνημονίων, σε μια χώρα υπό καθεστώς συνεχούς ελέγχου, μέτρων εξαθλίωσης και ακατάσχετης λοιδορίας, εναντίον νέων, ηλικιωμένων, ανέργων, εργαζομένων, σωματείων, ενεργών πολιτών μπορεί να (τους) κρίνει.

ΥΓ.: Οι συντελεστές της παρούσας έκδοσης, ως συνδιαμορφωτές απογευματινής εκπομπής σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών, παρουσίαζαν στα ερτζιανά το συγκεκριμένο εγχείρημα από το 2003. Με μεγάλη δε ικανοποίηση παρακολουθούν την –εδώ και λίγο καιρό– προσπάθεια κάποιων δημοσιογράφων να βαδίσουν, με «προσεκτικά», είναι η αλήθεια, βήματα, στον ίδιο δρόμο…

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.