Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Πιτσιρίκο, για να κάνεις κόμμα και να κατεβάσεις υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα χρειάζονται πολλά λεφτά. Πριν από τις ιδέες και το κοινωνικό όραμα, μήπως πρέπει να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου από ποιους λογαριασμούς θα τα πάρει;

Τα δίνει η Μέρκελ και το ΔΝΤ;
Οι Έλληνες επιχειρηματίες;
Ο Παπανδρέου από δικά του νόμιμα και φορολογημένα;

Ή θα πληρώσει πάλι ο κυρίαρχος λαός; Στη λέξη “κυρίαρχος”, ας βάλει ο καθένας όποια λέξη του ταιριάζει καλύτερα.

Μ.

(Αγαπητέ φίλε, μην είστε τόσο καχύποπτος. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρήκε τα χρήματα -για να κάνει κόμμα- εκεί που τα βρήκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θα τον σταματούσαν στον δρόμοι απλοί άνθρωποι του μόχθου, θα τον παρακαλούσαν να κάνει κόμμα για να σώσει ξανά την πατρίδα, και θα του έχωναν στην τσέπη καμιά επιταγή των 100 χιλιάδων ευρώ. “Μα πώς είναι δυνατόν να έχει τα μούτρα ο Παπανδρέου να κάνει κόμμα μετά από όλα αυτά που έκανε σαν πρωθυπουργός;” με ρώτησε γεμάτη απορία χτες η φίλη μου, η Ιωάννα, “πώς τολμάει να το κάνει αυτό;”. “Το θράσος” της απάντησα, “το θράσος”. “Ναι, το θράσος” μου κάνει η Ιωάννα, “αλλά για να έχει τέτοιο θράσος, πρέπει να έχει και τους ανάλογους πολίτες απέναντί του”. Δίκιο έχει η Ιωάννα. Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι όμοιοί του ξέρουν πως έχουν απέναντί τους πολίτες που είναι χάπατα, ραγιάδες και έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί πρέπει να έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, για να πιστεύεις πως το ζαβό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου είναι καλύτερο από σένα και πως η ζωή χρωστάει στον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι την τελευταία μέρα του βίου του όλα αυτά που εσύ και τα παιδιά σου δεν θα αποκτούσατε σε χίλιες ζωές. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.