Πρόεδρος Γυναικών Ρομά: “Το ότι δεν θέλουμε τα γράμματα είναι ένας μύθος”

Ο Λόγος στους πρωταγωνιστές και η φωνή σε αυτούς που την στερήθηκαν. Αυτή ήταν πάντοτε μία από τις αρχές της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, και έτσι γίνεται και στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Άννα Μάγκα, διαλύει τους μύθους γύρω από την “σχολική αποτυχία” των Ρομά.

Εξηγεί ότι παρόλο που οι Ρομά αναγνωρίστηκαν σαν Έλληνες πολίτες το 1980 έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Επιπλέον αναφέρει ότι όλοι θα ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους για Αγγλικά όμως είναι τέτοια η γκετοποίηση της περιοχής που δεν μπορούν τα παιδιά να φοιτήσουν κοντά στο σπίτι τους.

Επιπλέον αναφέρεται στα τεράστια πρόστιμα που πληρώνουν για “παρεμπόριο” την στιγμή που ασκούν το επάγγελμα του μικρού εμπορίου για πολλά χρόνια και γενιές.

Τέλος, αναφορικά με το ποιος ευθύνεται, η κ. Μάγκα, αναφέρει με νόημα ότι “ο άνθρωπος όταν ξέρει γράμματα, δεν μπορεί κανένας να τον κοροιδέψει”…

Στην παρουσίαση της εκπομπής “Παιδεία σε Κρίση”, ο Χρήστος Αβραμίδης.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.