Στάβλος αποδεικνύεται ο τάφος της Αμφίπολης

ΖώαΑίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως στην Αμφίπολη, εκτός από τα οστά μιας γυναίκας, δυο ανδρών και ενός μωρού, βρέθηκαν και οστά ζώων. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά το θέμα, ώστε να κερδίσει τις ψήφους των ζωόφιλων.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα οστά των ζώων αποδεικνύουν πως μπορεί να μην βρισκόμαστε μπροστά στην ανακάλυψη ενός μεγαλοπρεπούς τάφου αλλά στην ανακάλυψη ενός μεγαλοπρεπούς στάβλου.

Ειδικοί ζωοαρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως τα οστά των ζώων που βρέθηκαν στην Αμφίπολη ανήκουν σε άλογα, βόδια και ελέφαντες.

Ο διακεκριμένος ζωοαρχαιολόγος, Αζόρ Ρινοκεράκης, δήλωσε πως είναι πολύ πιθανόν οι δυο άνδρες και η γυναίκα να πήγαν να ταΐσουν τα ζώα στο στάβλο, αλλά να λύθηκαν τα άλογα και τα δαμάλια, και να τους πλάκωσαν στις κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τα τινάξουν.

Οι άλλοι αρχαίοι Μακεδόνες μάλλον δεν αναζήτησαν τα τρία θύματα γιατί εκείνες τις ημέρες θα ήταν σε κάποια εκστρατεία, με σκοπό να εκπολιτίσουν τους βαρβάρους.

Οι ζωοαρχαιολόγοι θα εξετάσουν τώρα τις αρχαίες κοπριές, ώστε να διαπιστώσουν ποια ζώα βρίσκονται στο μεγαλοπρεπή στάβλο.

Η Νέα Δημοκρατία ελπίζει τουλάχιστον ο στάβλος της Αμφίπολης να φιλοξενούσε άλογα και γαϊδούρια κάποιας μεγάλης προσωπικότητας της αρχαίας Μακεδονίας, ώστε να μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί προεκλογικά.

Πάντως, ο κ. Ρινοκεράκης δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι ο μεγαλοπρεπής στάβλος της Αμφίπολης είναι ο στάβλος του γκόμενου του Βουκεφάλα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.