Ψηφίστε μια φορά ικανούς ανθρώπους (έτσι για την αλητεία)

ΚάλπηΚαθώς οι εκλογές πλησιάζουν, θεωρώ καλό να γράψω ένα σχόλιο, το οποίο έχω ξαναγράψει. Εκτός από εμένα, το έχουν γράψει και χιλιάδες άλλοι -κάποιοι πολύ καλύτερα από εμένα- αλλά, δυστυχώς, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Μπορεί να είναι οι πολιτικές θέσεις που καθορίζουν το αποτέλεσμα της πολιτικής, αλλά οι πολιτικές θέσεις εκφράζονται από ανθρώπους.

Και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Κοιτώντας τη σύνθεση της τελευταίας Βουλής -και όχι μόνο της τελευταίας Βουλής-, δεν είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψηφίζουν.

Η αλήθεια είναι πως πάντα υπήρχαν καλές και άξιες υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εξαιρούνται. Επίσης, εξαιρούνται προκάτ κόμματα, όπως το Ποτάμι, που ο ρόλος τους είναι να πετύχουν για τους ολιγάρχες αυτό που δεν μπορεί να κάνω τώρα η Χρυσή Αυγή.

Οι πολίτες μπορεί να προσποιούνται μια ζωή τους αθώους και τους παραπλανημένους αλλά υπήρξαν και υπάρχουν άξιοι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Οι πολίτες ψηφίζουν συνήθως λούμπεν πρόσωπα που είναι γνωστά από την τηλεόραση -δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιο πρόσωπο γιατί θα …αδικήσω τα υπόλοιπα- και μετά παραπονιούνται για το …επίπεδο της Βουλής.

Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουμε, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας να στείλουμε στη Βουλή ικανούς ανθρώπους.

Ψηφίζοντας ικανούς ανθρώπους σε όλα τα κόμματα, ενθαρρύνουμε και άλλους άξιους και ικανούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική.

Όταν ψηφίζουμε καθυστερημένους, αποτρέπουμε τους ικανούς ανθρώπους να μπουν στον πολιτικό στίβο.

Ναι, τίποτα δεν αλλάζει μόνο με τις εκλογές, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ψηφίζουν οι Έλληνες σούργελα.

Αν ψηφίζουν σούργελα, δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν μετά.

Διάθεση για αντίσταση δεν έχετε, σούργελα ψηφίζετε, οπότε για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε;

Ακόμα κι αν υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία -όπως πιστεύουν πολλοί συμπατριώτες μας- κάτι τύπους που είναι πιο γραφικοί και από την Σαντορίνη, αυτοί τους έστειλαν στην Βουλή.

Δεν τους έστειλε καμία συνωμοσία.

Ή μάλλον, συνωμοσία τους έστειλε στην Βουλή.

Η συνωμοσία των ηλιθίων.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.