Γεωπολιτικά παιχνίδια

Γεια σου Πιτσιρίκο!
Εχθές ξαναβγήκαμε στις πλατείες για να περάσουμε μηνύματα αξιοπρέπειας με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Καταρχήν, εγώ δε διαδηλώνω με σκοπό τη στήριξη της κυβέρνησης, διαδηλώνω για να μην κάνει κωλοτούμπα!

Θεωρώ πως δεν έχει αυτό το περιθώριο, διότι όσοι την απαρτίζουν, γνωρίζουν την απογοήτευση που θα κυριαρχήσει.

Επίσης, αν προδώσει το λαό κι αυτή η κυβέρνηση, δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα έρθει μετά.

Από την άλλη πλευρά, φοβάμαι τους Έλληνες. Θα αντέξουν χωρίς το άθλιο ευρώ; Θα αντέξουν στις δυσκολίες του πρώτου καιρού;

Τους φοβάμαι. Τώρα άρχισαν να θυμούνται τι σημαίνει η λέξη ‘αγωνίζομαι”. Τώρα άρχισαν να ανοίγουν τα μάτια τους, έπειτα από πολλά χρόνια βαθύ ύπνου.

Ναι Πιτσιρίκο, αρχίζω και πιστεύω πως δε θα μας πουλήσουν.

Ο πλανήτης -όχι μόνο η Ελλάδα- είναι σε ακραίο σημείο και δυστυχώς βλέπω πολεμικές κινήσεις από τις “μεγάλες δυνάμεις”.

Αυτό το σάπιο βαρέλι δεν έχει πάτο; Αυτός είναι ο δικός μου φόβος, Πιτσιρίκο. Δεν είναι καλά τα πράγματα.

Η Ελλάδα, απλώς, έχει φως και σκοτάδι, ευχή και κατάρα τη γεωπολιτική της θέση.

Οι Η.Π.Α. είναι ανήσυχες, λόγω του ότι γνωρίζουν το έντονο φλερτ -πολλών χρόνων- ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Είναι βασική αιτία της θέσης τους απέναντι στο ζήτημα της Ελλάδας. Ξέρουν πως η ιστορία το χρωστάει και στις δύο χώρες.

Το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει άλλους συμμάχους.

Το σκληρό νόμισμα του ευρώ δεν έφερε τίποτα θετικό στη χώρα. Βάσει ενός άρθρου που διάβασα, ένας ακόμη λόγος που Ευρώπη-Η.Π.Α. φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έρθει σε τροχιά ανάπτυξης σε συντομότερο χρονικό διάστημα, κι έτσι να ακολουθήσει και η έξοδος άλλων αδύναμων οικονομικά χωρών.

Στην ουσία, η Γερμανία είναι στριμωγμένη αλλά είναι αποδεδειγμένο πως συνήθως νικάει το τεράστιο πείσμα της. Κρίμα.

Η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη τρίζει Πιτσιρίκο.

Φιλιά

Θεοδώρα

Υ.Γ.Στο προηγούμενο mail μου έδωσα την εντύπωση ρατσιστικής συμπεριφοράς προς τους Γερμανούς. Δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ ρατσίστρια με κανέναν λαό, λόγω σκέψης και ιδεολογίας. Υπάρχουν Γερμανοί -έχω γνωστούς- που τάσσονται κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η γερμανική κυβέρνηση. Υπάρχουν Γερμανοί που μας ζητούν συγγνώμη για την κυβέρνησή τους και είναι άδικο. Η κυβέρνηση τους πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, όχι οι ίδιοι. Υπάρχουν Γερμανοί που προσπαθούν να βοηθήσουν. Συγγνώμη αν πέρασα λάθος μήνυμα. Ήμουν εν βρασμώ ψυχής!

(Αγαπητή Θεοδώρα, δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι λάτρες της Ελλάδας από τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί αγαπούν και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ίσως, επειδή είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Γουστάρουν τρελά οι Γερμανοί αυτό το “όπα” και το “έξω καρδιά” των Ελλήνων. Καίγονται και οι Γερμανοί από το πάθος εντός τους αλλά αυτή η προτεσταντική ηθική -με την οποία μεγαλώνουν- δεν τους βοηθάει να το εκδηλώσουν. Πάντως, οι Γερμανοί που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα -και είναι πάρα πολλοί- είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες. Οι Γερμανοί πολίτες είναι πράγματι φίλοι μας. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τους λαούς με τις κυβερνήσεις τους, ακόμα κι αν κάποιοι λαοί το έκαναν τα τελευταία χρόνια με εμάς. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν υπήρχε άμεση δημοκρατία παντού. Αλλά δεν υπάρχει. Επίσης, δεν θα τσακωθούμε με άλλους λαούς για ένα γαμημένο νόμισμα. Όχι μόνο δεν θα τσακωθούμε, θα τους κεράσουμε κιόλας. Και θα χορέψουμε παρέα. Η θέση της χώρας μας στον χάρτη όρισε και την πορεία της· αυτό συνέβη σε τόσο μεγάλο βαθμό μόνο για την Ελλάδα και την Κορέα. Αλλά, αν οι Έλληνες πολιτικοί παίξουν έξυπνα, η θέση της χώρας μας μπορεί να είναι ευλογία. Θεοδώρα, μην ανησυχείς για τίποτα. Η ιστορία έχει αποδείξει πως πάντα τα καταφέρνουμε στο τέλος. Τα καταφέραμε και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές. Και ίσως ήρθε ο καιρός να αποκτήσουμε μια καλύτερη δημοκρατία. Από όλες αυτές τις δυσκολίες, κάτι καλό θα βγει. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.