Γιατί το ζαλίζουμε τόσο πολύ;

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Θυμάμαι καθαρά την εποχή που έβγαινα έξω με χαρτζιλίκι 1.000 δραχμές και έπινα καφέ, αγόραζα κάτι να φάω και μου περίσσευαν κιόλας. Τριακόσιες δραχμές περίπου έκανε ο καφές τότε. Θυμάμαι πως είχα χαρεί τότε με το ενιαίο νόμισμα. “Νέος αέρας έπνεε για τη χώρα μας”.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, κάθε φορά που βλέπω τη φάτσα του Σόιμπλε, νοσταλγώ εκείνη την εποχή του χιλιάρικου και προσπαθώ να φτιάξω με τη φαντασία μου το παράλληλο σύμπαν της δραχμής.

Όταν τελειώνω με την ονειροπόληση και επιστρέφω στη σκληρή πραγματικότητα της τεχνοκρατικής τρομοκρατίας, αναρωτιέμαι τα εξής: τώρα πια που καταλάβαμε γενικά τι παίζει και έχουν πέσει οι μάσκες, γιατί το ζαλίζουμε τόσο πολύ;

Δηλαδή τι; Διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια μας; Πώς τολμάει ο Σόιμπλε και ο κάθε συναισθηματικά ανάπηρος τεχνοκράτης – μαφιόζος να απειλεί;

Βαρέθηκα με όλους αυτούς τους στερημένους γέρους που ρουφάνε τις ζωές των ανθρώπων.

Φέρνω στο νου τη γνωστή ρήση που θέλει τον στριμωγμένο να επιτίθεται.

Καλή νέα σελήνη,

Πέτρος

(Αγαπητέ Πέτρο, ο Σόιμπλε είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Οπότε, δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος πως η Ευρώπη είναι τελειωμένη. Εμείς το ζαλίζουμε τόσο πολύ γιατί επιτρέψαμε στους Σόιμπλε να έχουν τον πρώτο λόγο για την τύχη μας. Σε γενικές γραμμές, οι άλλοι θα σου κάνουν ό,τι τους επιτρέψεις να σου κάνουν. Τραγικά λάθη και τραγική απάθεια οδήγησαν σε ένα τραγικό παρόν. Επίσης, εμείς δεν είμαστε ένα πράγμα. Δεν είναι ένα πράγμα ο άστεγος με τον Λάτση, όσο κι αν προσπαθούν διάφοροι καθυστερημένοι να μας πείσουν για το αντίθετο. Καλή άνοιξη, Πέτρο. Έρχεται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.