Καζέρτα και Λίβανος, ιστορικά λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Άνοιξη του ’44 το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είχε απαλλαγεί από τους κατακτητές με το ΕΑΜ να έχει κάνει επιτέλους το λαό αυτό νοικοκύρη στον τόπο του (Γληνός).

Χωρίς να έχουν επίγνωση της δύναμης που έχουν οι αντιπρόσωποι της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της ελεύθερης Ελλάδας -τότε για πρώτη φορά ψήφισαν γυναίκες στην Ελλάδα-, φτάνουν να υπογράψουν συμφωνίες, υπό την πίεση του Τσόρτσιλ, όπου φορτώνουν στην Ελλάδα που έκανε μια νέα αρχή, όλο το παλαιό κομματικό σύστημα.

Ήταν το πρώτο λάθος που κατέληξε στα Δεκεμβριανά, την Βάρκιζα, στον εμφύλιο και μετέπειτα στην χούντα.

Ίσαμε τώρα, οι ίδιοι πολιτικοί λυμαίνονταν τον τόπο.

Προσοχή λοιπόν τώρα Τσίπρα και Βαρουφάκη, στις Βρυξέλλες, μην πέσετε θύματα της ίδιας μαφίας που κατατρώει τα σωθικά αυτού του λαού δεκαετίες τώρα.

Ο λαός, μετά από πολλά χρόνια, νιώθει πια πως είναι νοικοκύρης στον τόπο του, μην μας το στερήσετε αυτό.

Άτεγκτοι και μετρημένοι στα λόγια σας σταθείτε στο μπόι που ορίζουν τα δίκια μας, να ξέρετε πως ο λαός στέκεται πίσω σας και σας στηρίζει, όσο παλεύετε γι’ αυτόν.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πια, μόνο να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας και μια θέση στην ιστορία.

Και αν οι συνομιλητές σας, σας ακούσουν, μπορούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης να βγουν κερδισμένοι και ενωμένοι για μια Ευρώπη των λαών.

Αν δεν σας ακούσουν, τέτοια Ευρώπη δεν την θέλουμε, καλύτερα μόνοι μας, σε όσα η ιστορία μας μέλλει.

Νοικοκύρηδες στον τόπο μας τουλάχιστον.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, δεν υπάρχει κάποιος Γεώργιος Παπανδρέου αυτή τη φορά. Αν υπάρχει, δεν τον βλέπω. Επίσης, δεν βλέπω την αφέλεια, τις συκοφαντίες και τον διχασμό της δύσκολης εποχής που αναφέρετε. Πάντως, δεν χάσαμε ούτε στην Καζέρτα, ούτε στον Λίβανο. Γιατί είμαστε ακόμα εδώ. Και δεύτερη Βάρκιζα -συμπτωματικά, η επέτειος είναι αύριο- δεν έχει. Τώρα είναι αριστεροί και δεξιοί μαζί. Για την ίδια πατρίδα. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.